Seçime 'Darbe' Demek Akıl Tutulmasıdır

Dışişleri Eski Bakanı ve Eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, Seçimleri 'Darbe' Olarak Niteleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Açıklamalarına Tepki…
Bu haber 2023-05-01 00:58:45 eklenmiş ve 113 kez görüntülenmiştir.

Dışişleri Eski Bakanı ve Eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, Seçimleri 'Darbe' Olarak Niteleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Açıklamalarına Tepki…

 (Haber Merkezi-Ömer ŞAN)- İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu'nun, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ziyaretindeki, "15 Temmuz, fiili bir darbe girişimiydi. 14 Mayıs ise Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi bir darbe girişimidir" ifadelerine tepkiler devam ediyor.

   Soylu'nun konuşmalarına tepki gösteren Dışişleri eski Bakanı ve eski Başbakan Yardımcılarından Murat Karayalçın, İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamalarına tepki göstererek, "Önceki gün devletin üst düzey bir yöneticisi olarak çok tehlikeli ifadeler kullandı" dedi.

   Ankara Rize Masası'nın Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesinde düzenlediği ve Millet İttifakı'nın CHP Rize Milletvekili adaylarının tanıtıldığı toplantıya katılan Murat Karayalçın, burada bir de konuşma yaptı.

   Ankara'daki Rize dernek ve federasyonlarının dışında sosyal bir ağ olarak oluşturulan Ankara Rize Masası, Ankara'da yaşayan Rize kökenli yurttaşları bir araya getirerek, Millet İttifakı'nın CHP'den Rize Milletvekili Adayı gösterilen isimleri seçmenlere tanıttı.

   CHP'nin Rize 1.sıra Milletvekili Adayı Tahsin Ocaklı ile Saadet Partisi kontenjanından 3.sıra Milletvekili Adayı olan Muhammet Yılmaz, Seçim Koordinasyon Kurulu Başkanı Saltuk Deniz, DP Rize İl Başkanı Hamit Çelik ile CHP Ankara eski İl Başkanı Zeki Alçın, CHP'nin Ankara il ve ilçe örgütlerinden temsilciler, Rizeli dernek ve federasyonlardan da temsilcilerin katıldığı etkinlikte adaylar da birer konuşma yaptı.

   100 Yıllık Rizeli Atatürk

   Ankara Rize Masası YK Üyesi Nurdan Baş'ın sunum yaptığı toplantının açılışında konuşan Rize Masası YK Sözcüsü ve Ankara Kent Konseyi Başkent Ankara Çevre ve İklim Meclisi Başkanı Ömer Şan, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Rizelilerin hemşerilik teklifini, 28 Nisan 1923'te kabul ettiğini ve 100 yıldır, 'memleketim' dediği Rizeli olduğunu kaydederek, "Başka Rizelilerle karıştırmayın. Çünkü Rize, Rizeliyim diyemeyenlerle özdeşleşip, anılsın istemiyoruz" dedi.

   Sandıklar Korunacak

    Rize ve Rizelilerin, Ulusal Kurtuluş mücadelesinden, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu ve bugününe kadar her koşulda ve her kademede Atatürk Cumhuriyetinin yanında yer aldığını kaydeden Rize eski İl Başkanı ve Seçim Koordinasyon Başkanı Saltuk Deniz, "Rize bir Cumhuriyet kendidir ve öyle de kalarak gereğini yapacaktır. Rize'deki bin 64 sandığın hepsinde en az 2 ile 4 arkadaşımızı görevlendirdik. Sandıkların korunması ve sandık güvenliği, seçim güvenliği sağlanması için hepimiz görev üstleneceğiz" dedi.

   Aday biyografilerinin de anlatıldığı etkinlikte konuşan Milletvekili adayları Ocaklı ile Yılmaz, bölgenin en önemli sorunu çay ve istihdam konusundaki çalışmalarını anlatarak, Rize ve Rizelilerin sorunları ile çözüm önerilerine hakim olduklarını ifade ettiler.

   Etkinlikte konuşan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ise Rize'nin bu kez de herkesi şaşırtacağını, Fındıklı'da başlattıkları 'meci' kültürü ile Rizelilerin bu döne 'yeter artık' diyeceğini kaydetti.

   Önemli Demokratik Seçimlerden Biri

   Konuşmasına, "Önümüzdeki seçimler için çok önemli gördüğüm bir hususa dikkat çekmek istiyorum" diyerek Başlayan Murat Karayalçın, 14 Mayıs seçimlerini Cumhuriyetin en önemli demokratik seçimlerinden birisi olarak değerlendirdi.

   Soylu'nun ifadelerine değinerek, aslında seçimi Erdoğan ve Ak Parti kazanamaz, Millet İttifakı kazanırsa bu durumu darbe olarak değerlendireceklerini açıkça vurguladığını kaydeden Karayalçın, özetle şunları söyledi:

   "Eğer seçimi kazanırlarsa, Abdullah Öcalan’ı dışarı çıkaracaklar, diyorlar. Yani seçimi kazanan bizler olursak, bizlerin yöneticileri, milletvekilleri ve Cumhurbaşkanımızın bunu yapacağını ileri sürüyorlar, bunu duydunuz değil mi?

   Bunu en üst düzeyde söyleyebiliyorlar. Bu akıl tutulmasıdır. Daha vahimi buna inanabiliyorlar ve buna insanları inandırabiliyorlar. Tıpkı enflasyonun sorumlusu olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun gösterilmesine benziyor. Pazarda alışveriş yapanlara mikrofon uzatıyorlar, enflasyondan yakınmalar dile getiriliyor, bunun sorumlusu Kemal Kılıçdaroğlu’dur diyebiliyorlar. Demek ki buna inandırılmışlar. O nedenle bu 14 Mayıs'ın darbe olarak nitelemesine dikkat etmemiz gerektiğini söyleme ihtiyacı duydum. Bunu önemsiyorum. Bununla bağlantılı olarak seçim güvenliğini de çok büyük bir önem taşıdığı inancındayım."

   Konuşmasında sandık güvenliğine de dikkat çeken Karayalçın, sandık güvenliğinin, seçim güvenliği sağlanmasında çok önemli olduğuna vurgu yaparak; "Seçime artık 2 hafta var. Seçimlerin çok kritik dönemi olarak son birkaç hafta görülür o kritik dönemin içine giriyoruz. Yani vaatlerin birbirine karıştığı bir dönemin içine girdik. Artık yurttaşlarımız vaatleri tam olarak ayıramıyor, tam olarak izleyemiyor, değerlendiremiyor. Sanki biraz 1991 seçiminde rahmetli Süleyman Demirel’in, 'Ne veriyorlarsa 5 bin fazlası benden' dediği dönemi anımsatan bir dönem içindeyiz" diye konuştu.

   Millet İttifakı'nı oluşturan parti Genel Başkanlarının, 2 bin 300 vaat ve projenin yer aldığı ortak mutabakat metnine değinerek, özellikle kentleşmeyle ilgili bölümlerine dikkat çeken Karayalçın, konuşmasının son bölümünde ise Millet İttifakı'nın 13 Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son görsellerinde Karadeniz şivesiyle seslendiğine işaret ederek, "Herkesi hep birlikte 'hayde' demeye çağırıyor, vatandaşlarımızın güzel günler görecekleri günler diliyoruz" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur