Açıklanan Yaş Çay Fiyatına Rize Ziraat Odalarından tepki...

Rize Ziraat Odası Başkanı Aslan, Açıklanan Yaş Çay fiyat 210.000 Çay üreticisinin Beklentilerinin Altında Kalmıştır.
Bu haber 2023-05-04 01:50:15 eklenmiş ve 167 kez görüntülenmiştir.

Rize Ziraat odası başkanı Bünyamin Aslan, buğun açıklanan 2023 yılı yaş çay alım fiyatına 11 lira 30 Kuruş’a tepki göstererek  açıklanan bu fiyat 210.000 çay üreticisi nin beklentilerinin altında kalmıştır. 

Rize Ziraat odası başkanı Bünyamin Aslan açıklamasında:

Değerli çay üreticilerimiz bugün açıklanan yaş çay fiyatı ile ilgili olarak Ziraat Odası Başkanları olarak yapmış olduğumuz istişarede:

Tarım Bakanının Rize ziyaretinde üreticilerden ve üretici temsilcilerinin kendisine ilettiği bilgileri değil bir kısım çay patronlarından aldığı bilgileri Sayın Cumhurbaşkanımıza aktardığı düşüncesindeyiz.

Tarım Bakanının Rize ziyaretinde Rize Ticaret Borsasında üretici temsilcileri ve paydaşlarıyla yapmış olduğu toplantıda  Ziraat Odası Başkanlarından kendisine aktarılan çay maliyetleri ve üretici beklentisinin 15 TL olduğu yönündeki yoğun söylemlerimizi kendisine ilettik ancak bizim bu düşüncelerimiz dikkate alınmamıştır.  Tarım Bakanının. Cumhurbaşkanımıza üreticilerin beklentilerini ve tarım girdi maliyetlerini bildirmediği çay fiyatının, bunun sonucu olarakda çayımıza değerinin altında bir fiyat verilmesine neden olduğu kanaatindeyiz. Yılsonu itibari ile Üretici fiyatları endeksinin  %125 olduğu çaya verilen zammın ise 2022 yılı sonu enflasyon oranı olan %64 oranında zam verilmesi üreticiler olarak bizi tatmin eden bir fiyat olmamıştır.

Tarım Bakanı Rize Ticaret Borsasındaki toplantıda, Ziraat Odası Başkanlarına çaya enflasyon üzerinde bir zam yapılır ayrıca çay stratejik ürünümüzdür ve refah payının da verileceğini söylemişti.  Ancak gelinen noktada açıklanan bu fiyat 210.000 çay üreticisi nin beklentilerinin altında kalmıştır. Bu konunun tekrar gündeme alınarak refah payının verilmesini talep ediyoruz.

   ZİRAAT ODA BAŞKANLARI

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNDEM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur