Mersin Balığı Gelecek Nesillere Aktarılmaya Çalışılıyor...

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Mersin Baliği üretimi sürdürülüyor.
Bu haber 2023-05-13 00:10:28 eklenmiş ve 37 kez görüntülenmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Mersin Baliği üretimi sürdürülüyor.

250 milyon yıllık geçmişi olan, nesli tükenme tehlikesi altındaki Mersin balığı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Su Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde korunmaya ve gelecek nesillere aktarılmaya çalışılıyor.

Karadeniz'in doğal balık türlerinden olan ve görünen 6 türünden 3'ünün neslinin tükendiği Mersin balığının geri kalan türlerin yaşatılması için RTEÜ Su Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde üretim sürdürülüyor.

RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. İlker Zeki Kurtoğlu, yaklaşık 12 yıl önce nesli tükenme tehlikesi altındaki türler arasına giren Mersin balığının üretimi için Almanya'dan getirdikleri döllenmiş yumurtalarla çalışmalara başladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mersin balığı, RTEÜ Su Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Mersin Baliği üretim sürdürülüyor.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -

Güneysu53.com - Guneysu53 - Yörenin Tek Haber Kaynağı
© Copyright 2023 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Gündem
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur
GüneysuHaber