Recep Tayyip Erdoğan üniversitesinde 17. Yıl Mezuniyet Coşkusu

Recep Tayyip Erdoğan üniversitesinin, 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Bu haber 2023-06-16 01:46:11 eklenmiş ve 133 kez görüntülenmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan üniversitesinin, 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

 

Yoğun programlarından dolayı törene katılamayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın telgraf mesajının okunmasının ardından üniversitemizin tanıtım filmi gösterimi yapıldı.

 

Tanıtım filmi gösteriminin ardından, Üniversitemiz 2022-2023 Akademik Yılı birincisi Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Menduha Gül Sugözü, mezun öğrenciler adına konuşmasını yaparak başarısının göstergesi olan mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

 

Törende, Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz açılış konuşması gerçekleştirdi.

 

Rektör konuşmasına, Üniversitemiz 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne katılanları selamlayarak başladı.

 

Ülkemizin genç üniversiteleri arasında sayılabilecek üniversitemizin henüz on yedinci yılında olmasına rağmen eğitim-öğretim ve araştırma geliştirme altyapısı, akademik kadrosu, eğitim kalitesi ve kurumsallaşma gibi birçok alanda ilerleme kaydettiğini ifade eden Rektörümüz, bilimsel yayın ve Ar-Ge noktasında yükselen bir grafik ortaya koyduğunu belirterek sayılarla üniversitemizi anlattı.

 

Mezun olan öğrencilerimize başarılarla dolu sağlıklı ve huzurlu bir meslek hayatı dileyerek tavsiyelerde bulunan Rektör, “Mezuniyet, yalnızca bir dönüm noktasıdır. Sizler bugünden itibaren toplumun beklentilerini karşılayacak olan bireylersiniz. Önünüzde uzun bir yol var ve bu yolda karşınıza çıkacak çeşitli zorluklar olacaktır. Hepiniz bunlarla başa çıkabilecek yeterliliğe sahip birer doktor, mühendis, öğretmen adayı olduğunuzu unutmayın. Hangi pozisyonda olursanız olun her zaman çok çalışarak, öğrenerek ve öğreterek yolunuza devam edin. Sizler bu milletin geleceği olarak topluma yön verecek ve toplumun değer yargılarını nesilden nesile taşıyacak olan gençlerimizsiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da her fırsatta vurguladığı gibi, gençler olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin nice yüz yıllarının mimarları sizler olacaksınız. Her şeyden önce, her birinizin özünde, tutku, kararlılık, inanç ve cesaret var. Unutmayın ki bu özellikler, başarılı olmanın anahtarlarını oluşturur. Yaptığınız işten, ilgi duyduğunuz alandan veya hayata dair sahip olduğunuz herhangi bir hedeften vazgeçmeyin. Sizler tıpkı üniversitemizin ismini taşıdığı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi çalışkan, kararlı ve erdemli olmalısınız.” dedi.

 

Rektör, öğrencilerimizin bugünlere gelmesinde en büyük emek sahibi olan, bu sevinçli günlerinde çocuklarının mutluluklarını paylaşmak ve onlara destek olmak için ülkemizin dört bir yanından gelen anne ve babalarına da teşekkür etti.

 

Rektör konuşmasını, “Üniversitemizin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde büyük katkıları ve destekleri için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, her zaman yanımızda olan öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz, destek veren Üniversitemiz Geliştirme Vakfı Başkanı ve üyelerine, ilimizin milletvekillerine, hayırseverlere, öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek ve üniversitemizin başarısını artırmak için özverili olarak çalışan üniversitemiz akademik ve idari personeline, davetimize icabet ederek bizi onurlandıran siz değerli konuklara, şahsım ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi adına bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” diyerek tamamladı.

 

Rektör konuşmasının ardından Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Valisi Kemal Çeber ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak protokol konuşması gerçekleştirdi.

 

Eğitimin insanların içindeki yeteneklerin ortaya çıkarılması sanatı olduğunu ifade eden Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, mezun olan öğrencilere bugüne kadar edindikleri bilgi ve donanımlarını bundan sonraki hayatlarında da artırarak sürdürmeleri tavsiyesinde bulundu.

 

Rize Valisi Kemal Çeber, üniversitemizin gelişerek büyümesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek 2022-2023 Akademik Yılında mezun olan tüm öğrencileri ve ailelerini canı gönülden tebrik etti.

 

Uzun bir eğitim maratonunun ardından mezun olan gençlere biriktirdikleri güzel anıların kaynağı olan Rize’yi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini unutmamaları gerektiğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, kendi eğitim hayatından da örnekler vererek öğrencilere başarıya ulaşmak için hayallerinin peşinden koşmaları tavsiyesinde bulundu.

 

Üniversitemizin genç ve gelişmekte olan bir üniversite olduğunu söyleyen Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, "Öğrencilerimize güveniyoruz. Bizim en büyük sermayemiz, en büyük gücümüz insan kaynağımız. Malumunuz son yıllarda Türkiye'deki gelişmelere baktığınız zaman başta teknoloji, tıp olmak üzere çok büyük gelişmeler, atılımlar var. Bilhassa savunma sanayi başta olmak üzere teknolojide, ürün geliştirilmesinde, ilaçta pek çok alanda gelişmeler var. Büyüyen, gelişen, güçlü bir Türkiye'yi görüyoruz. Bölgenin önemli aktörlerinden biri olan Türkiye'yi görüyoruz. Dolayısıyla bütün bu gücümüzü de siz gençlerden alıyoruz.” dedi.

 

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, “Sizler gibi genç dimağlara ihtiyacımız var.” diyerek Türkiye Yüzyılı’nın gençlerin yüzyılı olacağını ifade etti.

 

Konuşmaların ardından üniversitemizi birincilikle bitiren Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencisi Menduha Gül Sugözü’ne, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz tarafından hediye takdim etti.

 

Üniversitemizi ikincilikle bitiren Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencisi Rumeysa Sütcü’ye, Rize Valisi Kemal Çeber ve Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz tarafından hediye takdim edildi.

 

Üniversitemizi üçüncülükle bitiren Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğrencisi Hülya Öztürk’e, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı ve Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz tarafından hediye takdim edildi.

 

Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu bazında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından RTEÜ Geliştirme Vakfının katkılarıyla alınan ödüllerin ve mezuniyet belgelerinin takdim edildiği törende gurur ve heyecan bir arada yaşandı. Öğrenciler mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladı.

 

Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Kemal Çeber,  CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Rize Adalet Komisyonu Başkanı Yasin Temel, Rize İdare Mahkemesi Başkanı Ergün Coduroğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Rize Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Güngör, AK Parti Eski Milletvekili ve Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, il müdürleri, STK temsilcileri, üniversitemiz yöneticileri, akademik ve idari personel, veliler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur