Cemal Enginyurt: “Emekli hakkını arayacak platformlar oluşturmalı”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt bayram tatili için geldiği Artvin dönüşünde Rize’ de gazetecilerle bir araya gelerek gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.
Bu haber 2023-07-03 02:01:19 eklenmiş ve 192 kez görüntülenmiştir.

Demokrat Parti genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt Rize’ deki gazeteciler buluşmasında emeklilerin hak kaybı yaşadığını belirtti. Enginyurt, “Emekliler özellikle intibak yasası ile birlikte ir hak kaybı yaşadı. Türkiye’ de en düşük emekli maaşı 700 lira denilse ile hala Türkiye’ de 3 milyonun üzerinde 5 bin lira civarında maaş alıyor. Bundan yıl önce emekli asgari ücretin 2 katı maaş alırken, bundan 10 yıl önce emekli olunduğunda bir araba veya bir ev alırken bugün emekli promosyon peşinde dolaşmaya başladı. En düşüm emekli maaşı 7500 lira denilirken bile aslında emeklinin hakkı gasp ediliyor. Yani 7550 lira alan emeklilere hiçbir artış olmuyor ama en düşük emekli maaşını yükselttik diyen bir iktidar var.

 

En düşük emekli maaşı 500 lira iken 8500 lira alan, bugün yine 500 lira maaş almaya devam ediyor. En düşük emekli maaşı ne demek 3600 gün üzerinden veya 5000 gün üzenden prim ödeyerek emekli olan demek. 30 yıl öğretmenlik yapan, 30 yıl memuriyeti lan insanlar maalesef büyü bir hak kaybı yaşıyor. Emeklilikteki artış en düşük emekli maaşını 5500 liradan 7500 liraya yükseltirken, 7500 liranın üzerinde maaş alan emeklinin maaşını da anı oranda yükseltmekle adalet sağlanır. Dolayısıyla iktidar emekliyi yok saymaktır. Asgari ücretin 2 katı emekli maaş alırken, uğun o maaş 17 bin lira olması gerekirken asgari ücret 11400 lira olmuştur, emekli maaşı 22800 lira olması gerekirken maalesef emeklilerimiz 5 bin li ile 8000 liraya mahkûm edilmiştir.

Bugün hükümeti açıklamasıyla anlaşılıyor ki emekli maaşı enflasyon oranında artış görecek denilerek emeklinin hakkının gaspının yolu açılıyor. Çünkü Mayıs ayı enflasyonu yüzde 39 denildiğine göre Haziran ayı enflasyonu daha aşağı açıklanacağına göre emekli maaşı yeterli olmayacaktır. Dolayısıyla 13 milyon emekli büyük bir hak kaybı ve mağduriyet yaşıyor. Emeklilikte bir adalet yok. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Ama maalesef iktidar emekliyi hiçe sayıyor. Bunun karşısında yapılacak tek şey emekliler büyük bir güç birliği oluşturarak bir ses oluşturması gerekiyor. Emekli artık kaderine razı olmamalı.

Emekli hakkını arayacak platformlar oluşturmalı. Çünkü iktidar ses duymama konusunda ısrarlı. Kemal Kılıçdaroğlu ikramiyeyi 15 bin lira yapacağım dedi ama emekli 2 bin lira ikramiyesine razı oldu oyunu Erdoğan’ a verdi. Demek ki biz kendimizi anlatamamışız. İnşallah bundan sonra iyi anlatarak emeklinin hak ettiği bir ücreti alabilmesi için gayret göstereceğiz” dedi

 

CHP’ den seçilen 39 Milletvekili CHP Tabanına Teşekkür Etmelidir

 

 

DP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, “TBMM’ de dört partinin grup kurma çalışması yok, üç partinin grup kurma çalışması vardı. Demokrat Parti olarak biz ilk an itibariyle hiçbir şekilde bir gruba dahil olmayacağımızı, DP’ nin 78yıllık bir siyasi hareket olması sebebiyle 3 milletvekiliyle demokrat Partiyi layıkıyla temsil edeceğimizi, 6 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerde aday belirleme sürecinde Demokrat Parti olarak tek başına seçime katılacağımızı ifade ettik. Dolayısıyla Demokrat Parti CHP listelerinden 39 milletvekiliyle beraber 3 milletvekili seçilmiştir. Biz Demokrat Parti olarak diyoruz ki Vefa İstanbul’ da bir semt adı değildir. CHP tabanına borcumuz yok diyenlerden değiliz. CHP tabanı bizi milletvekili seçmiştir, saygı duyuyoruz, teşekkür ediyoruz. Dolayısıyla biz Mecliste CHP’ nin verdiği kanun tekliflerine, önergelere, araştırmalara destek vereceğiz. Kırat olarak ta yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

Demokrat Parti’ de Genel Başkan Sorunu Yok

 

Enginyurt DP’ de Genel Başkan sorunu olmadığını kaydederek, “Demokrat Partinin Genel Başkanı Gültekin Uysal’ dır. 45 yaşında pırıl pırıl zeki, akıllı, bilgili, deneyimli genç bir kardeşimizdir. Demokrat Parti’ de asla diğer partilerde olduğu gibi Genel başkan problemi yoktur. Cemal Enginyurt olarak ben Gültekin Uysal’a yol arkadaşı olmak için Demokrat Partiye geldim. Yol arkadaşı olmaya devam edeceğim. Genel başkanımız Gültekin Uysal’dır” dedi

HABERETANIK

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur