Rize Ziraat Odası Başkanı Uyarıyor, ÇAYKUR, Ödemeyi Öne Çekmeli...

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, Çaykur'un aldığı ürünün bedelini üreticilere haftalık veya 10 gün içinde ödemesi gerektiğini vurgulayan Arslan, "Çaykur arzu ettiği ürünü alabilmesi için ödeme tarihlerini öne çekmek zorunda. Özel sektörlerden bazıları, Çaykur'un ödeme tarihine göre planlamalarını yapıyor.
Bu haber 2023-07-22 01:13:04 eklenmiş ve 174 kez görüntülenmiştir.

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, özel sektörün ikinci sürgünde vade farkını uzattığını taban fiyat altına indiğini ve Çaykur'un arz ettiği çayı alabilmesi için vade süresini kısa tutması gerektiğini belirtti.

Başkan Arslan, ikinci sürgünün üreticiler açısından zor geçeceğine dikkat çekerek, Çaykur'un vade zamanını kısa tutmasının önemli olduğunu vurguladı.

Özel sektörün bankalardan istediği krediyi alamadığına değinen Arslan, “Birinci sürgünde özel sektör, elindeki imkanları kullanarak satışlardan elde ettiği gelirle yaş çay alımını peşin olarak gerçekleştirdi. Ancak birçok özel sektör şu anda kredi başvurularını henüz sonuçlandıramadı. Büyük sektörler peşin fiyatına çay alabilirken, bazıları taban fiyatın altına inmek zorunda kalacaklar ve burada mağdur olan üreticiler olacak. Çay işçilerine ödeme yapmak için ürünü peşin ve ucuza vermeye mecbur kalacaklar," şeklinde konuştu.

Çaykur'un aldığı ürünün bedelini üreticilere haftalık veya 10 gün içinde ödemesi gerektiğini vurgulayan Arslan, "Çaykur arzu ettiği ürünü alabilmesi için ödeme tarihlerini öne çekmek zorunda. Özel sektörlerden bazıları, Çaykur'un ödeme tarihine göre planlamalarını yapıyor. Diğer firmalar ise düşük fiyatlarla çay almaya başladılar. Nakit sıkıntısı yaşayan sektörler ise uzun vadeler sunmaya başladılar. Burada Çaykur'a büyük görev düşüyor ve ödeme tarihlerini mutlaka öne çekmesi gerekiyor,"

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur