RTEÜ Araştırma Hastanesi Yeni Acil Servisi Hizmete Açıldı...

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni acil servisi bugün (02.08.2023) tarihi itibariyle hizmete girmiştir.
Bu haber 2023-08-03 01:13:42 eklenmiş ve 112 kez görüntülenmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni acil servisi bugün (02.08.2023) tarihi itibariyle hizmete girmiştir.

Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerinden T.C. Sağlık Bakanlığı Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinin fiziksel yapı ve donanım bakımından günümüz ihtiyaçlarına cevap veremeyecek kapasitede olduğu değerlendirilmiş olup, 2022 yılı sonunda bu alanın yıkım kararı alınarak, acil servis hizmetleri hastane poliklinik girişinde, geçici hizmet yerinde sürdürülmeye başlanmış idi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı tarafından inşaatı ve Sağlık Bakanlığı tarafından mefruşat/demirbaş/tıbbi cihaz giderleri karşılanan yeni Acil Servis, eski yerinde inşa edilerek geçtiğimiz ay yapım işleri tamamlanmıştı.

02.08.2023 gece saatleri itibariyle Acil Servis Kliniği yeni yerine taşınarak fiilen hizmet vermeye başladı. Tüm mefruşatı, tıbbi cihaz ve ekipmanları günümüz teknolojisine uygun şekilde yenilenen Acil Servis Kliniği, modern ve ferah mimarisi, yeterli klinik ve destek alanları, uygun teknik altyapısı ve cihazları, uzman çalışma ekibiyle birlikte vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Yeni Acil Servis 1.625 m2 alanda kurulmuş olup, 50 yatak kapasitesine ( Müşahede, Sarı Alan, Kritik Bakım, Travma, Resisütasyon ve Yeşil Alan) sahiptir. Ayrıca Acil Servis alanında kurulan Görüntüleme Birimine yeni bir Bilgisayarlı Tomografi (BT) ve Dijital Röntgen Cihazı temin edilmiş olup, günümüz teknolojisinin imkânları doğrultusunda vatandaşlarımıza kaliteli, ulaşılabilir ve sürdürülebilir sağlık hizmetlerinin sunulması hedeflenmektedir.

Ayrıca yeni Acil Servis Kliniği üst katında 12 yataklı erişkin, 12 yataklı da yenidoğan olmak üzere 24 yataklı Yoğun Bakım Ünitesi inşa edilmiş olup, tüm donanımı temin edilen yoğun bakım üniteleri de çok kısa süre içerisinde hizmete girecekolduğu açıklandı.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur