İktidar, enflasyonu düşürmek için halkı fakirleştiriyor

Demokrat Parti Rize İl başkanı Hamit Çelik, yaptığı açıklamada, Ülke gündeminde yer alan konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu
Bu haber 2023-08-23 02:29:50 eklenmiş ve 138 kez görüntülenmiştir.

Demokrat Parti Rize İl başkanı Hamit Çelik, yaptığı açıklamada, Ülke gündeminde yer alan konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu

 Hayat pahalılığının milleti bunalttığını ifade ederek sözlerine başlayan Çelik, “Yaşadığımız ekonomik kriz, yıllardır uygulanan yanlış politikalar, yanlış kaynak kullanımı sonucu göz göre geldi. İktidar krizi önce inkâr ediyor; krizi daha da derinleştirecek atımlar atıyor. Ardından da ‘Biz krizin farkındayız’ diyor. Bu hal, 22 yıllık başarısızlığın, acziyyetinin, iş bilmezliğinin itirafıdır” ifadelerini kullandı.

 

“Yanlış Politikalar Ekonomik Krize Neden Oldu”

 İktidarın yanlış ekonomi politikaları nedeniyle hayat pahalılığının arttığını belirterek sözlerine başlayan Demokrat Parti Rize il başkanı Hamit Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hayat pahalılığının son dönemde milletimizi bunalttığının farkındayız” sözlerini hatırlatarak, “Yaşadığımız ekonomik kriz, yıllardır uygulanan yanlış politikalar, yanlış kaynak kullanımı sonucu göz göre göre geldi. İktidar krizi önce inkâr ediyor; krizi derinleştirecek adımlar atıyor, ardından, ‘Biz krizin farkındayız’ diyor. Bu hal, 22 yıllık bir iktidarın başarısızlığının, acziyyetinin, iş bilmezliğinin itirafı, ifadesi değil de nedir? Sonra bir şeyin inkârı onun varlığını ortadan kaldırmaz” dedi.

 

Ekonomi Yönetiminin Dâhiyane Projesini Açıkladı!

 

İktidarın sorunu kabullenmesine karşın herhangi bir çözüm önerisinde bulunmadığını kaydeden Çelik, ekonomi yönetiminin hayat pahalılığını azaltacak kalıcı adımlar yerine vatandaşı fakirleştirmeye çalıştığının altını çizdi. Çelik, “Vatandaşın alım gücünü yok edip fakirleştirecekler, sonra da talep yetersizliğinden raflardaki fiyatlar kendiliğinde düşecek. Ekonomiye ultra-modern bir bakış açısı. İktidar, doğru analizler ve sağlıklı adımlar atamıyor, aslında böyle bir zahmete girmek istemiyor. Vatandaşın alım gücünü yok edecek enflasyonu düşürme stratejisi uyguluyor. Bu nasıl ve hangi amaca yönelik strateji ise her şeye zam üstüne zam yapılıyor. Ultra-modern ekonomik anlayışa göre talep gücü kalmamış zavallı halk geçim şartlarının zorluğu altında daha da ezilmiş olacak. Dolaylı olarak da ürün fiyatları düşmüş olacak. Hiç kimsenin aklına bir taraftan halkın alım gücünü yükseltirken diğer taraftan bu alım gücünün tetiklediği üretimi artıracak politikalar uygulamak yani, arz yönlü politikalar uygulamak gelmiyor. Gelemez de çünkü borç yükü altına girmiş olan bir ülke, bu tür bağımsız politikalar geliştiremez. Amaç enflasyonla mücadele ediliyormuş gibi bir görüntü sergilemek. Dahiyane düşündükleri plan bu” dedi.

 

Çay kanunu Acil Çıkartılmalıdır

 

Çay kanununun açıl çıkartılması gerekliğini belirten Demokrat Parti Rize İl başkanı Hamit Çelik, “AKP Rize il başkanı son basın toplantısında çay kanunuyla ilgili söylemlerinin üreticiye ihanettir. Çay kanununa karşı olmak üreticiye karşı olmak, üreticinin emeğine karşı olmaktır. Üretici için bir an önce çay kanun tasarısı çıkmalıdır. Yoksa bu üretici genel seçimde olduğu gibi yerel seçimlerde de AKP’ ye bunun hesabını sorar. Çay sezonu bitmeden çay kanunu çıkartılmalıdır” dedi.

HABERETANIK.COM

 

 

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur