RİZE MİLLETVEKİLİ AVCI YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Muhammed Avcı katıldığı televizyon programında Rize gündemine dair açıklamalarda bulunarak, yatırımları değerlendirdi.
Bu haber 2023-08-23 02:47:54 eklenmiş ve 134 kez görüntülenmiştir.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Muhammed Avcı katıldığı televizyon programında Rize gündemine dair açıklamalarda bulunarak, yatırımları değerlendirdi.

 

“TOKİ’nin Türkiye’de yaptığı  belki de en özel projelerden bir tanesi”

 

Kentsel Dönüşümle ilgili değerlendirmede bulunan Avcı “Rize Merkezdeki Belediye Blokları için  belki çok kısa bir zaman dilim içerisinde  ya burayı yıkacak mısınız? Yıkabilir misiniz? gibi kanaatler hasıl olurken, bunlar konuşulurken bugün başka bir noktada olmamız gerçekten çok sevindirici bir durum. Bugün neyi konuşuyoruz ne zaman açacağız. Çok sıkıntı çektik. Zor bir safahattı. Belediye içinde bizim içinde. Allah’a hamdolsun sona geldik. TOKİ’nin Türkiye’de yaptığı belki de en özel projelerden bir tanesi buraya yapıldı. Çok kısa bir zaman diliminde inşallah açılışını yapacağız. Şu anda esnaflarımız zaten içerde çalışmalarına başladılar. Birazda onları bekliyoruz gibi bir durum var. Esnaflarında iç tadilatları tamamlanma durumunda.  İki ay içerisinde tamamlanacağını düşünüyorum. 2 ay içinde artık vatandaşlarımızın faal bir şekilde kullanacağını düşünüyorum. Bu yapılan kentsel dönüşüm diğer ilçelere de örnek oldu” dedi.

 

“Gerçek potansiyeline ulaştığında doğru yönetilebilirse Rize’de nerdeyse işsiz kalmayacak”

 

İyidere Lojistik Merkezle ilgili bilgiler aktaran Avcı “Lojistik Merkezimizin vatandaşımızın en kolay anlayacağı tarafı istihdam tarafıdır. 2.500- 3000 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak, dolaylı olarak ise  8-10 bin  kişiye hitap edecek bir potansiyelden bahsediyoruz. Gerçek potansiyeline ulaştığında doğru yönetilebilirse pik noktasına ulaşırsa Rize’de nerdeyse işsiz kalmayacak demektir. Şunu söylememiz lazım. Birincisi Türkiye Kafkaslara ve Orta Asya’ya en yakın Limanı yapıyor.  En yakın limanımızı yapıyoruz. Bu şu demek Türkiye’nin 4. Limanı. Geçenlerde Bakanımız tarafından da açıklandı. Bu bizim için şu demek Rize’nin en önemli eksiği birincisi üretim, ikincisi ticaret koridorlarına olan uzaklığı. Biz bu koridoru oluşturuyoruz. Rize’yi de bu koridorun tam ortasına yerleştiriyoruz. Bu lojistik merkez aynı zamanda üretimi de tetikleyebilecek bir alan. Çünkü yatırımcı bize şunu söylüyor, eğer yakında bir liman varsa ve demiryolu varsa örnek veriyorum  bu çeşitlendiği anda ben yatırımımı Rize’ye yaparım üretimi orda yaparım diyor. Bu çok önemli bir şey. Biz burada hem Kafkasya’ya, hem Orta Doğu’ya, hem Gürcistan tarafına bağlantı oluşturabilecek bir lojistik alan oluşturuyoruz. Karadeniz’deki limana gelecek tüm ürünün ta Orta Doğu’ya kadar Mardin üzerinden ve bu Ovit tüneli üzerinden yaptığımız transit ticaret yolu üzerinden orta doğuya kadar transferini sağlayabileceğimiz bir hat oluşturuyoruz. Bizim açımızdan son derece önemli. Diğer taraftan lojistik merkeze bir demiryolu bağlantısı kurmak istiyoruz. Türkiye’deki lojistik limanların neredeyse tamamına demiryolu ulaşıyor. Çünkü siz burada oluşturduğunuz lojistik alanı  ulaşım akslarıyla beslemek durumundasınız hem karayolu, hem demiryolu, hem hava yolu akslarıyla beslemek durumundasınız ki burayı çok daha aktif çalıştıralım. Burada yaptığımız limana talip olan uluslararası firmalar var elbette ki bittiğinde ülkemiz kendi değerlendirmesini kendi yapacak ve ona göre ülkenin menfaatini en doğru şekilde koruyabileceğimiz ne varsa onun üzerinden bir projelendirme ile birlikte buranın çalışmasını tesis etmiş olacağız” dedi.

 

“18 Eylül’de İzmir seferleri başlıyor”

 

Havalimanı seferleri konusunda değerlendirmede bulunan Avcı “ Ulaştırma Bakanımızla görüştük.18 Eylül’de İzmir seferleri başlıyor. Önce haftada bir başlayacağız. 18 Ekim’de haftada 2 yapacağız yolcu yoğunluğuna göre bu sayı artabilir talebe göre de sayı artabilir. 1,2 il ile ilgili de daha çalışıyoruz. Diğer taraftan İstanbul sefer sayılarını artırdık. Havalimanını her geçen gün güçlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

 

“Türkiye’nin en özel hastanelerinden biri olacak”

 

Şehir hastanesinin 100 yıllık ihtiyacı sağlayabilecek bir alanda yaptıklarını ifade eden Avcı “ Bizim belki 50 yıllık ihtiyaç hasıl olması durumunda ise 100 yıllık ihtiyacımızı karşılayabilecek bir alanda dolgu yapıldı. Tabii bilinçli olarak düşünülmüş bir şey planlı olarak hareket edildi. Biz bunu 150 dönüme de yapabilirdik ama biz 350 dönümlük bir alanda yapıyoruz. Bu alan Rize’nin artık Hastane bölgesi olacaktır. Belki 100 yıl daha değişmez. Orada hastanemiz yapılacak yarın bir gün büyütme ihtiyacı hasıl olduğunda da yine orada büyütülecek. Bu hastane için gerçekten çok büyük emek verildi. Dolgusunu tamamladık. Deprem izolatörü konması ile ilgili bir çalışma yaptık epeyce uzun sürdü. Dolgu tamamlandı 350 dönümlük dolgu hazır şu anda. Deprem izolatörü ile ilgili çalışma bitti uygulama projesi de hazırlandı şu anda. İhaleye çıkabilecek durumdayız. Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettik. İhalenin yöntemine de karar verilecek. Çalışma yapılıyor en makul olanı hazineye   belki en az yük getirecek olanı ama Rize’ye de en özel Hastaneyi getirecek olanı yapılacak. Türkiye’nin en özel hastanelerinden biri olacak. Projeyi bizzat incelemiş biri olarak ve üzerinde çalışmış biri olarak söylüyorum. Türkiye’nin en özel hastanelerinden biri olacak. Bu konuda Sağlık Bakanı yardımcımız Şuayip Birinci’ ye de çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımıza konuyu anlatırken de hep yanımızdaydı çünkü işin teknik detayına vakıf olan oydu. Sürecin başından sonuna kadar takip eden kişilerden. Sağlık Bakanlığı’nda da başlıcası odur. Ben bütün çalışmayı onunla beraber yürüttüm. Tabi Sayın Cumhurbaşkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bu projeler Rize’ye kazandırılıyorsa bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın varlığı sayesindedir” dedi.

 

 

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur