2023 - 2024 YILI SU ÜRÜNLERİ AV SEZONU AÇILDI

2023 - 2024 Su Ürünleri Av Sezonu açılış töreni Rize'nin Pazar ilçesi Kirazlık Balıkçı Barınağı'nda yapıldı.
Bu haber 2023-09-02 02:24:40 eklenmiş ve 124 kez görüntülenmiştir.

2023 - 2024 Su Ürünleri Av Sezonu açılış töreni Rize'nin Pazar ilçesi Kirazlık Balıkçı Barınağı'nda yapıldı. Denizlerde 15 Nisan itibariyle başlayan av yasağı sona erdi. Teknelerde bakım yapan ve ağlarını onaran balıkçılar 1 Eylül itibariyle sona eren av yasağı ile birlikte "Vira Bismillah" dedi.  Pazar Kirazlık Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen Balıkçılık Av Sezonu Açılış Törenine; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nebi Gümüş, Pazar Kaymakamı Mustafa Akın,  Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Emniyet Müdürü Murat Türesin, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genç, kurum müdürleri, STK Temsilcileri, gemi sahipleri ve tayfalar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreni horon gösterisi ve protokol konuşmalarıyla devam etti. Törende konuşan Vali Baydaş, “Şehrimiz için çay ne kadar kıymetli ve stratejik bir ürünse balıkçılık da hayatımızı etkileyen kıymetli bir üründür. Hem avcılık yoluyla hem de üretim yoluyla elde edilen bir balıkçılığımız var. Balıkçılığımızın daha fazla olmasını hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisine daha fazla katkıda bulunması temennisi ile sezonu açmış olacağız. Bizim açımızdan bir sezon açılışı ama burada bulunan kıymetli balıkçılarımız açısından rızıklarını temin ettikleri sezonun mesai başlangıcı. Onlar için sıkıntısız, kazasız, belasız, bol ve bereketli bir sezon diliyorum. Kürsüye çıkmadan belediye başkanımızla da aramızda konuştuk; bunu sadece burada bir sezon açılışı olarak değil; belki yıl içinde uygun bir vakitte oturup burada meselelerin de tartışılacağı, ihtiyaçların ne olduğu, balıkçılığın hem ticaretini hem de avlanmasını yapan arkadaşlarımızın hangi sorunlarla karşılaştığı, bizim idareciler olarak nasıl çözümler üretmemiz gerektiğini tartışacağımız bir toplantının veya çalışmanın da sözünü buradan vermiş olalım. Rabbim hayırlı ve bereketli kazançlar nasip etsin.  İnşallah bereket ve bollukla hem ailelerine hem de ülkemizin ekonomisine katkıda bulunsunlar. Vira Bismillah" dedi.

 

Törende konuşma yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Genc; “Bilindiği üzere bakanlığımızca yürütülmekte olan balıkçılık politikaları gereği av sezonu her sene 15 Nisanda kapanıp 1 Eylülde açılmaktadır. İlimizde 38 adet balıkçı barınağı bulunmaktadır. Ülkemizde denizde avcılık yapan 15236 balıkçı gemisi, İlimizde 12 metre üzeri 20, 12 metre altı 1062 adet avcı gemisi ve yedi adet yardımcı gemi olmak üzere toplamda 1082 adet ruhsatlı balıkçı gemisi bulunmaktadır. İl Müdürlüğümüzce 4215 adet gerçek kişi su ürünleri ruhsat tezkeresi düzenlenmiştir. İlimizde 2023-2024 yılları arasında balıkçı gemilerimize 19 adet hamsi avcılığı izin belgesi düzenlenmiştir.2022 yılı deniz avcılık verilerine göre 335.003 ton üretim yapılmış olup ilimizde de 2022-2023 avcılık sezonunda 10.536 ton avcılık yoluyla üretim yapılmıştır. Ülkemizde yetiştiricilik yoluyla 514.805 ton üretim yapılmış olup; ilimizde de 40 adet üretim tesisimizde 2496 ton üretim gerçekleşmiştir. Su ürünleri istihsali açısından ilimiz oldukça yüksek bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli harekete geçirmek için bir arada faaliyetlerimiz sürdürmemiz gerekmektedir. Balıkçılarımız bildiğiniz gibi gece özellikle de hamsi sezonunda zor şartlar altında faaliyetlerini sürdürmektedir. Bizlerde bir gece olsun onlarla bu duyguyu paylaşarak yanlarında olduğumuzu hissettirmek istediğimiz için bu programı gece düzenledik.

 

Bu vesileyle buraya gelen ve desteğini esirgemeyen İlimiz protokolüne ve basın mensuplarına balıkçılarımız adına teşekkür ediyorum. Yeni av sezonunun balıkçılarımız için bol kazançlı olmasını kazasız belasız geçmesini, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından sezonun açılışını kutlama adına pasta kesildi.  Ardından havai fişek ve meşaleler eşliğinde balıkçı tekneleri denize uğurlandı.

 

 

 

 

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur