Rize’de 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı…

Rize’de 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması münasebetiyle Pehlivantaşı İlkokulunda açılış töreni düzenlendi.
Bu haber 2023-09-12 01:10:53 eklenmiş ve 114 kez görüntülenmiştir.

Rize’de 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması münasebetiyle Pehlivantaşı İlkokulunda açılış töreni düzenlendi.

 

Okul bahçesinde düzenlenen törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Güngör, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Abdülkadir Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Teğmen Ali Özbey, öğretmenler ve veliler katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni protokol konuşmalarla devam etti.

 

Törende konuşan Vali İhsan Selim Baydaş, “Çocuklarımız bahar çiçekleri gibi okullarımızda açtılar. Hepimiz çok özlemiştik ve kavuşma gününe geldik. Değerli velilerimiz; bu bahçeleri terk etmeyin okullara sadece bugün değil, her gün gelip gidin. Buraların disiplini ve kontrolü sizin gelip gitmenizle daha da artacaktır. Velilerimizi bugün olduğu gibi her gün okullarda görmek istiyoruz. Velilerimiz tıpkı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz gibi eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.

 

Vali Baydaş, Cumhuriyetin 100’üncü yılında Cumhuriyetle yaşıt olan ve 1923 tarihinde eğitim öğretime başlayan Pehlivantaşı okullunda olduklarını hatırlatarak, “İlimiz genelinde yaklaşık 60 bin öğrencimiz, 5 bin civarında öğretmenimizle birlikte eğitim öğretime başlamış bulunuyoruz. Bu yılı önemli kılan en önemli unsur Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında oluşumuzdur. Anadolu’daki son devletimizin 100’üncü yılındayız ama bizim burada bulunuşumuzun Selçuklu ve Osmanlı ile birlikte 952 yıllık bir geçmişi var. Malazgirt’ten buyana bu topraklarda var olmaya devam ediyoruz. Bu ruhu ve ufku 100’üncü yılla birlikte çocuklarımıza vermemiz lazım” diye konuştu.

 

Töreninin ardından 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zili Vali Baydaş, protokol üyeleri ve öğrencilerle tarafından çalındı. Vali Baydaş ve berberindekiler sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet ettiler. Öğrencilere hediyeler vererek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler. Öğretmenlerle de bir araya gelerek yeni eğitim öğretim sezonunda kendilerine başarılar diledi.

 

2023-2024 Eğitim Öğretim sezonuyla birlikte ilimiz genelinde; 4 bin 868 okul öncesi, 16 bin 914 ilkokul, 16 bin 175 ortaokul ve 18 bin 32 lise olmak üzere toplamda 56 bin 648 öğrenci sınıflardaki yerini aldı.

 

İlimizde bulunan; 35 anaokulu, 89 ilkokul, 87 orta okul ve 79 lisede 3 bin 199 derslikte ilk ders zili çalarken 4 bin 992 öğretmenimiz de okullardaki yerini oldu.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur