Ulucami sakınleri uyarıyor ! Okulumuza dokunmayın…

Rize'nin Güneysu ilçesi Ulucami Mahallesindeki ilkokulun Lise’ye dönüştürülmesine mahalle sakinleri ve veliler karşı çıkıyorlar,
Bu haber 2017-05-18 20:32:40 eklenmiş ve 2224 kez görüntülenmiştir.

Güneysu’da mülki idare amirleri tarafından planlanan, Güneysu merkez mahallesindeki Yavuz Sultan Selim lisesini, ulucami mahallesindeki ulucami ilköğretim okulu binasına taşıyıp iki veya üç yıl geçici olarak burada eğitim ve öğretim faaliyetinde bulunmasını pılanlanırken,

Sozkonusu olan binada ogrenim gören  Ulucami ilköğretim okulu öğrencileri ise  taşımalı sistemle , Güneysu’daki başka bir ilköğretim okulu bünyesine nakil edilerek, eğitim ve öğrenimlerini, nakledilen okulda yapılması öngörülüyor. Ulucami Mahallesi sakinleri ve öğrenci velileri ilkokullarının lise'ye dönüştürülmesini istemiyorlar. 

 

 

 

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Ulucami Mahallesi Muhtarı Mustafa Ak,ise şunları söyledi:

Ulucami mahalle sakinleri olarak 14.05.2017 tarihinde Güneysu kaymakamlığı salonunda yaptığımız ulucami ilk öğretim okulumuza dokunmayın toplantısı na . Ulucami mahallesi sakinleri olarak ilçe kaymakamı sayın İhsan Selim Baydaş beyden randevu alarak toplantımıza katılmasını sağladık, ulucami mahalle sakinleri birlik içinde okulumuz için yapılması istenilen .liseye dönüştürülme projesini ulucami halkı olarak istemediğimizi, ve konuya hassasiyet gösterilmesini, mahalle sakinleri kaymakam beyden istedi, inşallah önerilerimiz ve isteklerimiz mahallemiz için halkın isteği yönünde gelişir. dedi.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız,Ulucami Mahallesi sakinleri ise Okulumuza dokunmasınlar, Lise’yı Başka bir yere kursunlar, okulumuzda kurulu bir düzen var,çocuklarımız bu düzene ayak uydurmuş Huzurlu bir şekilde okuluna gidip geliyorlar, okulun liseye dönüştürülecek laflarından bile çocuklarımızın dengesi bozuldu, ağlıyorlar çocuklarımız okullarını çok seviyorlar, her kim bu projeyi ortaya attıysa bu projeyi tekrar gözden geçirsin biz öğrenci velileri olarak, okulumuzun lise'ye dönüştürülmesini istemiyoruz, Gerektiğinde çoluk çocuk sokağa dökülerek eylem yapacağız diyerek İlçe kaymakamı İhsan Selim Baydaş’tan konu ile ilgili Bir açıklama yapmasını beklediklerini söylediler Çünkü milletin kafası çok karışık dediler.

 

Sosyal medyada Ulucami mahallesi muhtarlığı adı altına açılmış olan sayfada , Ulucami mahallesi sakinleri konu ile ilgili düşüncelerini ve tepkilerini yazarak ortaya koydular.

Ahmet Kara:Ulacami mahallesi okul yaptırma ve yaşatma derneği olarak okulu biz yaptırdık şahsen maddi ve manevi olarak göz ardı edilmeyecek bir fedakarlığım vardır, buna şahit arkadaşlarımız bunu çok iyi bilmektedir okulun geleceği için verilecek karara mahalle sakinleri öncelikli olarak belirleyici olmalıdır aksi halde bu yanlışın vebaliçok ağır olacağını hatırlatıyorum yetkililerin mahalle sakinlerinin sesine kulak vereceğine inanıyorum..

Leylaender Ergüven : Ben bir öğrenci velisi olarak kesinlikle taşımalı istemiyorum mahallemizde gözümüzün önünde olmasını istiyoruz çocuklar okullarını seviyorlar niçin düzenlerini bozuyorsunuz yazık şimdiden çocukların psikolojisini bozdunuz ben başka okula gitmem diye ağlıyor başkalar istiyor diye çocuklarımızın huzurunu düzenini bozmayın birlik oluruz çocuklarımızı okula göndermeyiz bunun mesuliyetini kabul ediyor musunuz.

Sayhanur Bayraktar:Aynen buradaki yorumlara katılıyorum ,okulumuza dokunulmasın gönül rahatlıkla gönderiyoruz çocukları bir şey olsa da hemen yanlarındayız Allahın izniyle de inşallah seneye de devam ederler diye düşünüyorum,bize darlık vermesinlerya ne olur . Mevlüde Öztürk: mahallemizden okulumuzun taşınmasını istemiyoruz çocuğum 1. sınıfa başlayacak burada okumasını istiyorum.

Zerrin Bayraktar Kaçaran:Valla bizde sonuna kadar arkanızdayız.... Ne yapmamız gerekiyorsa yaparız.... O civarda hiç ilkokulyok nasıl kapatırlar okulumuzu.... Sonuna kadar arkanızdayız.....

ETİKETLER : Güneysu ulucami mahallesi yavuz selim lisesi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Mobil
CENGİZ MAMAT 2017-05-21 14:21:43
Okulumuz asırlardır aynı yerinde eğitim veriyor.Bende KOCAELİ 'den her desteği vermeye hazırız.Her okulu İMAM HATİP yapacaklarına potomya deresinde yer çok.Bir zahmet kaymakam bey REİS 'e söyleyinde çare bulsunlar.Okulu ulucami halkı olarak sizlere yedirmeyiz.selamlar

Toplam 1 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Güneysu Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur