Saltuk Deniz ‘’Zamlara Son Verin. Çünkü Bezduk Darlanduk.’’

CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz’in BEZDUK DARLANDUK! başlıklı basın açıklaması...
Bu haber 2023-09-24 23:10:17 eklenmiş ve 132 kez görüntülenmiştir.

CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz’in yazılı  Basın açıklaması:

BEZDUK DARLANDUK!

Bundan 20 ay önce de meydanlara çıkıp, gerçekleşen zamlar karşısında “Bezduk-darlanduk” demiştik. O zaman başka bir şey daha demiştik. Eğer bugün bu zamlara yüksek sesle hep birlikte karşı koymazsak daha büyük zamlarla karşı karşıya kalırız demiştik.

Evet! Bu gün bunu yaşıyoruz. O gün karşı koymadığımız için bugün çok daha büyük zamlarla karşı karşıyayız ve artık geçinemeyecek haldeyiz.

Peki bunun nedeni sadece her koşulda desteklediğimiz siyasi iktidar mı ?

Değil arkadaşlar bunun bir büyük nedeni de tepki göstermemektir. Nazımın dediği gibi kabahatin bır kısmı da bizlerin.

Bizler ne zaman ki bu zamlara kötü yönetimlere karşı koyarsak o zaman kimse istediği zaman istediği şekilde zam yapamaz.

Zamlara karşı koyabilmenin tek yolu “ZAMLARA HAYIR” demektir. Ve bunu da en kitlesel şekilde ve sürekli olarak yapmaktır.

03 Ocak 2022 yılında bu meydanlardan yapmış olduğumuz açıklamamızda “Zamların nedeni ne dolardır ne de dış güçlerdir, zamların nedeni kötü yönetimlerdir” demiştik. Şimdi, bu gün  zamların tek nedeninin kötü yönetimler olduğunu, zamların altında ezildikçe anlamaya başladık.

Gene aynı tarihte yaptığımız açıklamada “Yapılan zamlar sonunda vatandaşlarımız ısınamaz, aydınlanamaz karnını doyuramaz hale gelmiştir. Artık bezduk, yanduk, darlanduk sesleri yükselmektedir. Hükümet kendi yarattığı krizin faturasını halkımıza ödetmektedir.” Demiştik.

Bugün de aynı şeyleri demekteyiz. Tek bir farkla! Vatandaşlarımız çok daha büyük zamlarla karşılaşmış ve daha çok mağdur edilmiştir.

Vatandaşlarımızın her gün yaşanan zamlar karşısında dayanacak gücü kalmamıştır.

Vatandaşlarımız “bezmuştur, darlanmuştur”.

Emeklilerimiz mağdur edilmiştir. Emeklilerimize verilen sözler tutulmamıştır.

Asgari ücrete, memur maaşlarına yapılan zamlar daha vatandaşın cebine yansımadan yüksek enflasyon ve ona bağlı olarak yüksek zamlar nedeniyle erimiş gitmiştir.

Tüm kesimler mağdur edilmiştir mağdur edilmeye de devam etmektedir.

Kuru çaya 4 kere zam yapılmış olmasına rağmen Yaş Çay alım fiyatlarında düzenleme yapılmamıştır. Çay üreticisi bir kez daha yoksulluğa mahkum edilmiştir.

3 Sezonun da sonlarına gelinmiş bulunmaktadır.

Bu saatten sonra yapılacak olan 30 krş olan destekleme pirimlerini kg başına en az 1,5 TL’ye yükseltmek ve bunu 3.sezon sonunda 2024 yılına sarkmadan ödenmesi gerekmektedir.

Çay üreticilerinin promosyon sorunu devam etmektedir. Çay üreticisi için hiçbir şey yapmayan hükümet en azından bu promosyon sorununu çözmeliydi. Gene de çözebilir.

Çay üreticilerinin promosyon sorununu çözün!

Çaykur’da çalışan mevsimlik işçilerimizin kadro sorunu devam etmektedir. Kamu kuruluşlarının çoğunda kadrolar verilirken Çaykur’da çalışan Mevsimlik işçilerin kadro sorununun devam etmesi kötü niyetten başka bir şey değildir.

Mevsimlik işçilere verdiğiniz sözleri tutun ve kadro sorununu çözün!

Emeklilerimizin maaşlarını yeniden güncelleyin ve emeklilerimizin mağduriyetini çözün.

Sayıştay raporlarına göre 2023 yılında sarayın günlük harcamaları 15 Milyon TL olmuş. Sarayın yıllık gideri ise 5 milyar 669 Milyon TL’ye ulaşmış. Eski rakama göre 6 Katrilyona yakın.

Vatandaş evine ekmek götüremiyor, çocuğunu okutamıyor, minibüse binemiyor ama saray itibarda tasarruf olmaz diye günde 15 Milyon yani 15 Trilyon harcıyor.

1 sene de önce söylemiştik. Sarayı kapatın, mevsimlik işçilere kadro verin, SARAYI kapatın Çay Müstahsillerinin yaş çay bedellerine zam yapın, Sarayı Kapatın Çay destekleme primlerini en az kg başına 1,5 TL yapın, sarayı kapatın emeklilere geçinebilecekleri maaşı verin, sarayı kapatın çocuklar ailelere yataklarına aç girmesinler. Sarayı kapatın insanlar sokakta işsiz gezmesin, sarayı kapatın gençler yurt bulsun, burs bulsun, sarayı kapatın öğrencilere bedava yemek verin, sarayı kapatın

ZAMLARA SON VERİN.  ÇÜNKÜ BEZDUK DARLANDUK.                              

 

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur