“Demokrat Parti’nin bizim tarihimizde çok önemli bir yeri var”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, kendisini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte basın açıklaması yaptı.
Bu haber 2017-05-20 02:23:08 eklenmiş ve 1051 kez görüntülenmiştir.
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, kendisini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte basın 
açıklaması yaptı.İki lider Demokrat Parti genel Başkanlık Binasında Bir araya geldiler.Liderler, bir saati aşkın süre devam eden görüşmenin ardından, birlikte bir basın açıklaması yaptılar.
 
Basın açıklamasında konuşma yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal şunları söyledi:
 

“Türkiye, çok derin bir yarılmayı yaşadığımız referandum sürecinden çıktı”

 

“Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve heyetine, öncelikle partimize yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür ederim.

Türkiye, çok derin bir yarılmayı yaşadığımız referandum sürecinden çıktı. Bu süreç içerisinde inandığımız değerler temelinde, cumhuriyet ve demokrasiye inanan, bu ülkenin tarihi yürüyüşüne devam edebilmesi için kurumların derinliği yeniden artıracak bir değişimi yeniden Türkiye’nin önüne koymamız gerekirken, tarihi geriye doğru akıtırcasına, ülkenin önüne bir anayasal teklifle gelindi.

 

“Milletimizin zihninde berraklaşan fikir; ‘hayır’ istikametindedir”

 

Bütün bunlara rağmen milletimizin zihninde berraklaşan fikir; hayır istikametindedir. Mahkeme kararıyla, hakim kararıyla elde edilmiş sonuca rağmen bundan sonraki süreç içerisinde, yine bu temel değerler etrafında, sağduyu içerisinde, bölgemizde cereyan eden hadiselerle beraber değerlendirdiğimizde Türkiye’nin yeni bir rotaya ihtiyacı olduğu bir noktada, başta ana muhalefet partisi olma hüviyeti ve tarihsel kimliğiyle CHP ve Sayın Genel Başkanı, bu süreç içerisinde hep olumlu siyaseti tercih ederek, kullandığı lisandan söylem düzeyine kadar, Türk siyasetine önemli katkılar sağlamışlardır.

 

“Geniş kitlelerin siyasetten beklentilerine karşılık gelecek, insanımızın önüne uygulanabilir belirli bir perspektifi hep beraber ortaya koyma mecburiyetimiz vardır”

 

Bu manada Demokrat Parti olarak geçmişten bugüne, gayet medeni bir şekilde, tüm siyasi partilerle bu temel değerler etrafında her zaman bir araya gelmek fikrimizi açık yüreklilikle tekrar ettik. Hem şahıslarına süreç içerisinde gösterdikleri anlayış, ortaya koydukları fikir ve zihniyet dolayısıyla müteşekkir olduğumuzu ifade ettik hem de bu kırılgan Türkiye’nin şartları dolayısıyla, özellikle 17 Nisan’dan itibaren insanlarımızın geniş kitlelerin siyasetten beklentilerine karşılık gelecek, insanımızın önüne uygulanabilir belirli bir perspektifi hep beraber ortaya koyma mecburiyetimiz olduğunu da bu görüşmemiz esnasında karşılıklı olarak teati yapmak imkanı bulduk.

 

“Çok kısa vadede Türkiye’nin önüne erken genel seçim gelebilir”

 

İnşallah 2019 adı konulmuş ama ben Türkiye’nin önüne çok kısa vadede de erken genel seçimin gelebileceği kanaati içerisindeyim, bu manada iktidarın kendi kırılganlıkları, ülkenin kırılganlıklarıyla beraber değerlendirdiklerini, yine bir şark kurnazlığı içerisinde bu sürecin içerisinden ‘acaba istediklerimi elde edebilir miyim?’ gibi bir anlayış içerisine tekrar düşeceklerini görüyorum.

 

 

Bütün bunlara rağmen siyasi partiler, yarın seçim olacakmış gibi hazır olmalıdır. Bu manada Türkiye’yi bir bloklaşmaktan daha ziyade, ortak değerler etrafında birleşebilen siyasi örgütlenmelerin, siyasi partilerle birlikte sivil unsurlarıyla da beraber, önümüzdeki süreçte anayasa temelinde, temel fikirlerimizi ortaya koyacağımız beyannamelerle beraber, geniş kitlelere daha fazlasıyla aksettirme imkanları arama mecburiyetindeyiz.

 

“Referandum sürecinde CHP’nin çok kritik bir görevi oldu”

 

Ben hem ziyaretleri dolaysıyla hem bu referandum sürecinde ve bugün ana muhalefet partisi hüviyetiyle bu sürecin yapılandırılmasında CHP’nin çok kritik bir görevi oldu. İleride de milletimizin beklentileri doğrultusunda atacakları her olumlu adımda Demokrat Parti olarak da olumlu fikir ve desteklerimizi açık yüreklilikle beyan edeceğimizi ifade etmek isterim.”

 

 

Genel Başkanımız Gültekin Uysal’ın konuşmasından sonra açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise şunları ifade etti:

 

“Demokrat Parti’nin bizim tarihimizde çok önemli bir yeri var”

 

“Sayın Genel Başkan’a ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum. Demokrasi, cumhuriyet konusunda aramızda hiçbir görüş ayrılığı yok. Demokratik parlamenter sistem konusunda aramızda hiçbir ayrılığı yok.

 

Referandum sürecinde verdikleri destek bizim için çok ama çok önemliydi. Çünkü Demokrat Parti’nin bizim tarihimizde çok önemli bir yeri var. Celal Bayar’dan başlayan, Adnan Menderes ile devam eden, sonrasında Süleyman Demirel, Turgut Özal; dolaysıyla bu geleneğin cumhuriyete olan bağlılığı, demokrasiye olan bağlılığı bizim için çok önemlidir. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz.

 

“Son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik”

 

Önümüzdeki süreç için de yine hep beraber demokrasiye sahip çıkmak, cumhuriyete sahip çıkmak, demokratik parlamenter sisteme sahip çıkmak gibi bir görevimiz var ve bu görevi yerine getirmek zorundayız.

 

 

Son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Karşılıklı düşüncelerimizi birbirimize aktardık. Umuyorum önümüzdeki süreç için de referandumda hayır oyunu kullanan bütün vatandaşlarımızın, süreci devam ettirmek noktasında, bizim kararlılığımızdan bilgileri olmalarını isterim.

 

Biz güzel bir ülkeden, demokrasi gelişmiş bir ülkeden, siyasi görüşleri bir tarafa bırakarak birlikte yaşama iradesini ortaya koyan bir anlayıştan geliyoruz. Ve bu anlayışı sürdürmek istiyoruz. Çabamız devam ediyor, mücadelemiz devam ediyor ve edecektir.

 

Ben katkı veren Sayın Genel Başkan’ın şahsında bütün Demokrat Partililere yürekten teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.”

 


Kaynak ( DP )

 
 
 
.
ETİKETLER : Demokrat Parti Gültekin Uysal CHP Kemal Kılıçdaroğlu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur