RİHAD RİZE İHO Hafızlık projesinin sınıfları restore ederek yeniden hizmete açtı.

RİHAD RİZE İHO Hafızlık projesinin uygulandığı sınıfları restore ederek yeniden hizmete açtı.
Bu haber 2023-10-07 01:52:39 eklenmiş ve 106 kez görüntülenmiştir.

Rize Hafızlar Derneği (RİHAD) hizmetini yürüttüğü RİZE İHO Hafızlık projesinin uygulandığı sınıfları restore ederek yeniden hizmete açtı.

 Rize Merkez Paşakuyu Mahallesinde 1980 yılında inşa edilen İmam Hatip Ortaokulu binası içerisinde bulunan Hafızlık Proje Sınıfları, bir ay gibi kısa bir sürede titizlikle yürütülen çalışmayla restore edildi.

 Rize Hafızlar Derneği (RİHAD) tarafından yapılan restore çalışmasının ardından RİHAD Başkanı Mustekim Kaba ve Rize İHO Müdürü Zeki Kuvel, yapılan çalışmalar ve Kur’an kursu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 “Amacımız Kur'an ve sünnet çizgisinde örnek şahsiyetler yetişmesini sağlamak”

 Müslümanların bu konuda gayret göstermesi gerektiğini ifade eden Rize Hafızlar Derneği Başkanı Mustekim Kaba, örnek bir nesil yetişmesi için böyle mekanlara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

 

Kaba, “Öncelikle böyle bir hizmeti nasip ettiği için Cenabı Allah’a hamd-ü senalar olsun. Müslüman olarak durumu el veren herkesin,özellikle bu konuda, elinde avucunda olan bütün imkanları ile gayret göstermesi lazım. Çünkü bu mekanlarda, çocuklarımız yetişiyor, yetişmeye de devam edecek. Özellikle kız çocukları için söylüyorum; kız çocuklarımız ileride anne olacak, iyi bir öğretmen olacak, çocuk yetiştirecek, aynı zamanda bunlar cemiyet insanı olacak. Komşusu, akrabası ve çevresiyle Kur'an ve sünnet çizgisinde yaşayan örnek bir insan olacak ki, ailesine ve çevresine faydalı olsun. İşte bütün bunların gerçekleşmesi için de böyle yerlerde, kurs merkezlerinde yetişmeleri lazım. Verimli ve faydalı bir kurs görebilmeleri için de mekanların donanımlı olması lazım. Çünkü günümüzde fiziki imkanların yeterli olmadığı binaları eğitimcilerin gayretleri de bir noktaya kadar taşıyabiliyor. Onun için özellikle bu konuda gayretli olmaya çalışıyoruz. Rabbim hayırlar versin ve muvaffak etsin. Bu işe niyetli olan Müslüman kardeşlerimiz de hiç vakit geçirmeden, yarın ne olacağı belli değil, bu konuda ellerinden ne geliyorsa yapmaları gerekir. Cenab-ı Allah’tan onlara hayırlara vesile olmalarını diliyorum. Allah c.c. Kur’an ve sünnet çizgisinde, önce bilgilenmeyi sonra yaşamayı, bize ve çoluk çocuğumuza, tüm ümmeti Muhammed’e nasip etsin inşallah.” ifadelerini kullandı.

 

 Kaba, “İnşallah bu tür çalışmalarımız devam edecek. Restore ederek kamu yararına Kur'an kursu olarak hizmete açtığımız bu sınıfların Allah'ın izniyle bundan sonra da devamı gelecektir. Bu işe başladığımız zaman kimse böyle kısa zamanda çalışmaları tamamlayacağımızı ummuyordu ancak şu anda görüldüğü gibi yaklaşık 500 bin lira maliyetle restorasyon çalışmalarını tamamladığımız proje sınıflarımızda 53 Hafızlık Hazırlık erkek öğrenci ve 33 Hafızlık Hazırlık kız öğrenci, 35 Hafızlık Pekiştirme öğrencisi olmak üzere toplamda 121 öğrencimize kurs hizmeti veriyoruz. Okulumuzda LGS sınavlarına hazırlanan diğer hafızlık erkek ve kız sınıflarıyla birlikte mevcut 200’ün üzerine çıkıyor. Tabi bu restorasyonun yapılmasında desteklerini esirgemeyen ve Kur’an-ı Kerim’in öğretilmesi için gayret gösteren Sayın Müftümüz Naci Çakmakçı Bey’e, Okul Müdürümüz Zeki Kuvel Bey’e, bütün bu restorasyonun başından beri bu süreci birlikte yürüttüğümüz başta RİHAD sekreterimiz Mehmet Mercan kardeşime ve yönetim kurulunda görevli arkadaşlarıma, çalışan işçilerimize, ustalarımıza, din gönüllüsü arkadaşlarımıza ve özellikle Rize’mizin çok ama çok değerli gönlü zengin gözü tok esnafına gönülden teşekkür ediyorum. Zorlu bir süreç geçirdik. Sağ olsunlar. Var olsunlar.” ifadelerini kullandı.

 

“Rabbimiz burada hayırlı ve İslam’a menfaat sağlayacak evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin”

 Rize İmam Hatip Ortaokulu Müdürü ve RİHAD Başkan Yardımcısı Zeki Kuvel, okulumuz bünyesinde bulunan Hafızlık Proje Sınıflarını restore eden, RİHAD yönetimine teşekkür ederek büyük bir sorumluluk yüklendiklerini ifade etti.

 Müdür Kuvel, “Tabi öncelikle şunu söylemek istiyorum. Yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun. Din-i Mübin-i İslam, Efendimiz aleyhissalâtü vesselâm döneminden bugüne kadar hep hayır ve infak sahiplerinin desteği ve gayretleriyle olgunlaşmıştır.  Bugün gerçekten okulumuz için, belki Rize için çok önemli, çok tarihi bir gün.  Önemli olan husus şurası ki, bundan 40 yıl öncesinden kalan bir yapının, Rize Müftülüğü bünyesindeki Kur'an kursuna tahsis edilmesi ve buranın maddi ve manevi hizmetinin yürütülmesi -tabi Rize Hafızlar Derneği tarafından restore edilmesi sayesinde- yavrularımızın nezih bir ortamda eğitim görmeleri bizi son derece memnun etti.  Bu vazifeyi, omuzlarımıza yüklenen bu yükü kaldırabilmeyi Yüce Rabbim bize nasip eylesin. Burada aynı şekilde hizmet edebilmeyi, hayırlı evlatlar yetiştirebilmeyi İslam’a menfaat sağlayacak kişiler yetiştirmeyi bizlere de nasip eylesin inşallah.” diye konuştu.

 

“Hafızlık Proje Sınıfları Ülkemiz için çok önemli önemli bir katkı”

 Kuvel, “Tabi burada çok ciddi bir sorumluluk üzerimize yüklenmiş oluyor. Yüce Rabbim muvaffak eylesin. Öncelikle buraya gelecek,çalışacak kardeşlerimize özveriyle, atanmış değil de adanmışlık şuuru ile gayret edebilmeyi çalışabilmeyi nasip eylesin. Omuzlarımızdaki yük çok ağır. İnsanların hep maddi menfaate baktığı bir zamanda, insanların bu gerekçeleri önümüze sürdükleri noktada eğitim müesseselerinin rolü yadsınamaz boyuta ulaşıyor. Rabbim bildiklerimizin ameliyle hareket edip bu yavrulara hizmetkar olabilmeyi, gerek okul idaresi olarak gerek RİHAD yönetimi olarak hepimize nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur