Rize'de TRSM Hastalarının Hazırladığı Resim ve El Sanatları Sergisi açıldı.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla kronik ruhsal bozukluğu olan hastaların hazırlamış olduğu sergi Rize Şimal AVM’de sergilenmeye başlandı.
Bu haber 2023-10-11 01:10:31 eklenmiş ve 100 kez görüntülenmiştir.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla kronik ruhsal bozukluğu olan hastaların hazırlamış olduğu sergi Rize Şimal AVM’de sergilenmeye başlandı.

Rize Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından tedavi gören hastaların hazırladığı resim ve el sanatları sergisi Rize Şimal AVM de açıldı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı birimi koordinasyonu ile Rize Devlet Hastanesi Toplum Sağlığı Merkezinde (TRSM)  tedavi gören hastaların yapmış olduğu tablolar ve ürünler “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü” kapsamında sergilenmek ve satışa sunmak amacıyla hazırlanan serginin açılışı Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve eşi Zeyneb Baydaş Hanımefendi, Vali Yardımcısı Hüseyin Aydın, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Piyano ve keman dinletisi eşliğinde başlayan sergi açılışı Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve beraberindekilerin gezmesiyle devam etti. Sergi 4 gün boyunca ziyaretçilerine açık tutulacak.

TRSM’den hizmet alan kronik ruhsal bozukluğu bulunan hastalar tarafından el emeği göz nuruyla hazırlanmış tablo ve ürünler makul fiyatlar karşılığında satışa sunulmuş olup, elde edilecek gelir ile e de merkezin hastalara daha iyi hizmet sunabilmesi için istedikleri sanatsal malzeme ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır.

Kronik ruhsal bozukluklar konusunda farkındalık yaratmak, hastaların ve yakınlarının yaşamlarına katkı sağlamak ve damgalamayı engellemek amacıyla düzenlenen sergide ilk tablo Vali Baydaş’a, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe tarafından hediye edildi

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur