Turizm Birliği Meclis Toplantısı Rize 'de yapıldı.

Rize İle Artvin’in turizm potansiyelini artırmak amacıyla kurulan Kaçkar Turizm Birliği Meclis Toplantısı Rize 'de yapıldı.
Bu haber 2023-10-25 11:04:11 eklenmiş ve 95 kez görüntülenmiştir.

Rize İle Artvin’in turizm potansiyelini artırmak amacıyla kurulan Kaçkar Turizm Birliği Meclis Toplantısı Rize 'de yapıldı.

 

Valilik Toplantı Salonu'ndaki toplantıya; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Kaçkar Turizm Birliği Müdürü Yavuz Selim Erol, Rize İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Aksu, Burhan Bıyık, Yusuf Arısoy, Artvin İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Uzunhasanoğlu, Mustafa Mert, Hikmet Hallaç ve her iki ilin turizm sektör temsilcileri katıldı.

 

Toplantı için Rize’ye gelen Artvin Valisi Sayın Cengiz Ünsal, ilk olarak Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ı makamında ziyaret etti. Vali Baydaş tarafından karşılanan Vali Ünsal, ilk olarak Şeref Defterini imzalayarak valilik makamına geçti.  Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette iki ilin sorumluluk alanında bulunan ve Doğu Karadeniz bölgesini ilgilendiren, iş birliği ve istişare gerektiren konular görüşülerek bölgenin kalkınması, turizm potansiyelinin artırılması ve altyapı projeleri gibi meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Vali Baydaş ve Ünsal, daha sonra ‘Kaçkar Turizm Birliği’ meclis toplantısına katıldılar.

 

Toplantıda iki ilin turizm potansiyelini birlikte değerlendirilerek, Artvin ve Rize’nin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için gerekli olan çalışmalar konuşuldu.

 

Sosyokültürel olarak etkileşim içinde olan Rize ve Artvin illerinin turizmde kalkınması için tüm dinamikleriyle bir araya gelerek, ortak bir çalışma içerisinde turizme katkı sunması amaçlandığı ifade edildi. Rize-Artvin Havalimanının bölgenin var olan turizm potansiyeline yapacağı pozitif etki değerlendirilerek, doğal ve kültürel değerleriyle kendine özgü güzellikleri barındıran bölge turizm destinasyonlarını dünyaya tanıtarak en verimli şekilde kullanmak için yapılacak çalışmalar ele alaındı.

 

Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı turizm sektör temsilcilerinin dilek ve temennilerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

 

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur