AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Basınla bir araya geldi…

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar Rize’de görev yapan basın mensuplarıyla AK Parti Rize İl Başkanlığında bir araya gelerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar günü saat 14.00’te Cumhuriyet Caddesi Kentsel Dönüşüm Alanında gerçekleştireceği toplu açılış törenine tüm Rizelileri davet etti.
Bu haber 2023-11-03 00:57:36 eklenmiş ve 116 kez görüntülenmiştir.

 

 AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar Rize’de görev yapan basın mensuplarıyla AK Parti Rize  İl Başkanlığında bir araya gelerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar günü saat 14.00’te Cumhuriyet Caddesi Kentsel Dönüşüm Alanında gerçekleştireceği toplu açılış törenine tüm Rizelileri davet etti.

“Rize Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman gündeminde olmaya devam edecek”

 

İl Başkanı Hikmet Ayar yaptığı açıklamada “ Belli periyotlarla basın mensuplarımızla bir araya geliyoruz. Bugün gündemimizin ana maddesi Sayın Cumhurbaşkanımızın Rize ziyaretleri. Biz daha önceki toplantımızda Ağustos sonu gelecek diye bir öngörüde bulunmuştuk tabii değişen dünya konjonktüründe dünya gündemini yoğunluğu nedeniyle Cumhurbaşkanımızın Rize hep aklında olmasına rağmen Rize ziyareti bugüne kaldı. Hatta ben yakinen biliyorum ki Cumhurbaşkanımızın şu Rize’yi bir programlayın demesine rağmen İnşallah Pazar günü gerçekleştirecek Rize ziyaretlerini. Bildiğiniz gibi Rize Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman gündeminde olmaya devam edecek. Nasip olursa başka bir olağanüstü değişiklik olmazsa cumartesi akşamı uzun bir aradan sonra Cumhurbaşkanımızı Rize’de misafir edeceğiz. Gerçi misafir dememek lazım çünkü kendi evinde olacak. Pazar günü saat 14.00’te toplu açılış programımız var. Cumhuriyet caddesinde kentsel dönüşüm alanında akabinde 17.00 gibi de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Vakfı’nın Genel Kuruluna katılacaklar. Olağanüstü bir şey olmadığı takdirde Pazar akşamı Rize’de kalma ihtimali var. Pazartesi de inşallah tekrar Ankara’ya dönmüş olacak. Pazar akşamı da dönebilir. Açılışımızın ana unsuru Kentsel Dönüşüm Belediye Blokları diye bilinen blokların ve diğer kentsel dönüşümleri devam eden çalışmaların açılışı. Bu çalışma  çok önemli  bir dönüşüm belki birçok ile çok şekilde örnek olacak. Özellikle bu çalışmayı ön plana çıkarmak için açılış programlarımızı daha öncekilerden farklı olarak bu alanda yapıyoruz. Tüm halkımızı Pazar günü saat 14.00’te Rize Merkez Cumhuriyet Caddesi Kentsel Dönüşüm alanındaki toplu açılış törenine davet  ediyoruz” dedi.

 

 

 

“Bütün teşkilatlar olarak, eğer yapımına direnilirse ilk karşılarında biz olacağız”

 

İkizdere’de yapımı düşünülen, planlanan HES projesine karşı olduklarını dile getiren İl Başkanı Ayar “  İkizdere’de yapımı düşünülen HES projesi bu Haziran ayında gündeme geldi. Bütün unsurlarımızla buna karşı olduğumuzu ifade ettik. Bakanlıkta buradaki Çed buluşmasını iptal etti ancak o aradan yargıya gitti. Yargının Çed yapılmadan iptalin uygun olmadığını düşünerek, bakanlığın o  kararını bozduğunu öğrendik. 28 Kasım’da Çed toplantısı yapılacağı bilgisi geldi bize. Bunu kimin yapacağı çok önemli değil şunu özellikle belirtmek istiyorum o bölgede planlanan koruma altına alınan bölgede  böyle bir projenin yapılmasına biz AK Parti teşkilatları olarak karşı duracağımızı ifade ediyoruz. Yani birileri bunu beyan ederek, farklı çalışmalara girme hevesine girmesin çünkü en önce biz karşı karşıya olacağız, karşı çıkacağız. Bütün teşkilatlar olarak eğer yapımına direnilirse ilk karşılarında biz olacağız. Bunu Rize için çok önemli buluyoruz. Bunu Sayın Muhammed Vekilimiz de bir vesile ile açıklamıştır. Biz de Rize teşkilatları ve Rize teşkilatlarının Başkanı Hikmet Ayar  olarak ta bunu kamuoyuyla paylaşma gereği duyduk. Eğer herhangi bir hukuki boyut ortaya çıkarsa  olmayacağını biliyoruz ama direnilirse bir karşı direnç göstermek gerekirse onu bizim yapacağımızı ifade etmek istiyoruz” dedi.

 

“Recep Tayyip Erdoğan kadar net bir duruş ortaya koyan kimse olmadı”

 

İsrail’in Filistin savaşı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğruları tek konuşan lider  olduğunu dile getiren  İl Başkanı Ayar “Cumhurbaşkanımız   bu konuda bir cümle söyledi. ‘Biz bir tarihte sadece kalbimizle buğuz ediyorduk. Şimdi dilimizle müdahale ediyoruz, gün gelecek elimizle de müdahale edeceğiz’ bu cümle her şeyi açıklıyor. Her şey vakti zamanı geldiğinde ve şu anda da baktığımız zaman Dünya üzerinde Recep Tayyip Erdoğan kadar net bir duruş ortaya koyan kimse olmadı. Arap ülkelerinden tutun  Avrupa’sından Amerika’sına kadar  dünyanın neresinde olursa olsun hatta daha ileri bir cümle kullanalım bu kadar insan hakları diyenler Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta biz de insan haklarını savunduk ama oradaki savaşta insan hakları diyenler sivil örgütlere işaret edenleri burada tarafsız kaldığını gördük ama tek konuşanın  doğruları ortaya koyanın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu biliyoruz. Belki daha ileride ileri bir safhada müdahalede olabileceğinin de  işaretleri var ama onlara sıra gelmeden bu işlerin düzeleceğini diplomasiye yol alınacağını  hala bir umut olduğunu dolayısıyla o yolları sonuna kadar değerlendireceğini denemekte olduğunu hepimiz biliyoruz” dedi

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur