Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

TKDK Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.
Bu haber 2023-11-10 09:36:01 eklenmiş ve 178 kez görüntülenmiştir.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ofisinin Rize’de hizmet vermeye başlamasının ardından bugün; Valilik ‘Ayder Toplantı Salonu’nda Vali İhsan Selim Baydaş başkanlığında tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

Toplantının açılış konuşmasında bölgemizin potansiyeli açısından bu çalışmayı çok önemsediğini belirten Vali Baydaş, tüm katılımcılar ve kurum temsilcilerine yönelik olarak; TKDK kapsamında verilen destekleri (Turizm-Tarım-Hayvancılık-Enerji-Balıkçılık-Arıcılık- Zanaatkârlık- Yetiştiricilik) içeren  tanıtım ve bilgilendirmeyi hızlıca yapılması talimatı verirken, kısa sürede projelerin hazırlanıp sunulması gerektiğini ifade etti.

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, sunumlar eşliğinde bilgilendirme yaptı. Koordinatör Aydoğdu, sunumunda TKDK’nın yapısı, görev ve sorumlukları, desteklenen iller, yapılan hibe destekleri, Avrupa Birliği ile yürütülen IPARD programının amaçları ve bu programın içeriği, programdan faydalanan iller hakkında bilgiler verdi. TKDK’ndan hibe nasıl alınır? Destek verilmeye uygun yatırım alanları nelerdir? Başvuru için gerekli olan şartları ve yatırımı tamamlanan projelerden örnek kesitler vererek, katılımcıların sorularını cevapladı.

 

Sunumun ardından Vali Baydaş,  “İlimizdeki turizm, tarım ve hayvancılık faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Bu alanda önemli hibe destekleri sunan TKDK’nın çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldık. Buradaki hibe desteklerin maksimum düzeyde yararlanmak için kaymakamlarımız ve ilgili kurumlarımız; başta tanıtım ve proje hazırlama faaliyeti olmak üzere üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmelidir.  Zirai faaliyetler konusunda zengin olan ilimizin bize sunduğu tarım ve hayvancılık çeşitliliğinden yaralanmayı ve bölgemiz için verimliliği artırmayı istiyoruz. Denizimizle, doğal akarsu kaynaklarımızla ve eşsiz doğamızla var olan potansiyelimizi maksimum seviyede kullanmayı hedefliyoruz. Bunun için gerekli çalışmaları zaman kaybetmeden başlatmamız gerekmektedir" dedi.

 

Toplantıya; Rize Belediye Başkan Vekili Muhittin Aydın Bilsel, Vali Yardımcıları Murat Öztürk, Hüseyin Aydın, Hatice Cemre İncesu, Kaymakamlar, Tarım İl Müdürü Murat Genc ve Tarım İlçe Müdürleri, Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ilgili kurum yöneticileri katıldı.

 

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU

 

IPARD programını uygulamakla yükümlü Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından; tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektörlerinde yatırımcılara destek verilmektedir. Belirtilen sektörler ile ilgili tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu %50 ile %80 arasında hibe desteği sağlamaktadır. Aynı zamanda kurum ile yürütülen projelerdeki uygun harcamalarda, faydalanıcılara % 20 KDV muafiyeti sağlanmaktadır. Hibe olarak verilen tutarın %75 ‘i Avrupa Birliği’nden, %25 ‘i ise Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.

 

IPARD programı çerçevesinde bölgemizde alınan proje başvuruları ile projeye dayalı olarak kurulacak işletmelere ait kredi taleplerini inceleyerek, uygun olanların gerekli proje ve çiftlik geliştirme projeleri hazırlanarak ödemeleri gerçekleştirilmektedir.

 

IPARD, Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini desteklemeyi amaçlamaktadır.

 

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur