Rize’de artık Nöropsikolojik Testler yapılabilecek!

Rize’de artık Nöropsikolojik Testler yapılabilecek!
Bu haber 2023-11-27 01:17:51 eklenmiş ve 103 kez görüntülenmiştir.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen “Rize İl Sağlık Müdürlüğü Mental ve Nöropsikiyatrik Ruh Sağlığı Hizmetleri Eğitim ve Danışmanlık Projesi” Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezinde 26 mesleki personelin katılımıyla tamamlandı.

Nöroloji ve ruh sağlığı alanında hizmet sunan psikiyatristler, nöroloji uzmanları, psikiyatri asistanları, psikologlar ve çocuk gelişimcilerin katıldığı “Mental ve Nöropsikiyatrik Ruh Sağlığı Hizmetleri Eğitimi” kuramsal ve uygulamalı olmak üzere 6 gün toplam 48 saatlik sertifikalı eğitim programlarına katılım sağlayıp testleri uygulayıcı sertifikaları almaya hak kazandılar.

Eğitim sonunda demans, deliryum, depresyon gibi hastalıkların ayırıcı tanısı ve unutkanlık sorunu hangi alanlarda ve ne ağırlıkta olduğu konusunda bilgi sağlanabilecek olup Türkiye’ye örnek olan eğitimin kapanış programına, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesi İbrahim Kolcu, Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli, Rize Personel Eğitim Merkezi Başkan Yardımcısı Mustafa Sever, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Altuntaş, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Mehmet Halit Baykal ile ilgili şube müdürleri ve personeller katıldı.

İlimizdeki sağlık tesislerimizde çalışan mesleki personellere bu proje kapsamında uygulanan eğitim programları ile yetkinliklerini arttırarak birçok alanda uygulayıcı konuma getirilecektir. Türkiye çapında örnek olacağını düşündüğümüz bu proje ile “Nöropsikiyatrik Testler Eğitimi” il genelindeki tüm mesleki çalışanlara verilmiş olup sertifikalı eğitim ile uygulanabilecek, bu nedenle vatandaşlarımızın il dışına veya özel sağlık kuruluşlarına başvurmalarına gerek kalmayacaktır.

Test uygulanan bireylerin erken tanı alması ile birlikte erken tedavi uygulanabileceği için vatandaşların tedavisi için uygun klinik, uygun psikiyatrik muayene veya destekleyici hizmetler vb. arayışlara girmek zorunda kalmayacağı ve bunun için de ailelerimize bir mali külfet oluşturmasının önüne geçilebileceği düşünülmektedir.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur