“Cumhuriyetimizin 100. yılında Rize İstanbul'da” sloganıyla 13. Rize Tanıtım Günleri başladı.Rize Valiliği himayelerinde, Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından Atatürk Havalimanı etkinlik alanında düzenlenen 13. Rize Tanıtım Günleri 3 Aralık’a kadar sürecek.Etkinlikte, ziyaretçilere Rize'nin zengin kültürünü, doğal güzelliklerini ve lezzetlerini keşfetme fırsatı sunulacak.Üniversitemizin de stant açtığı etkinlikte, katılımcılara üniversitemiz ve bazı projelerimiz tanıtılıyor.
Bu yıl 13.’sü düzenlenen Rize Tanıtım Günleri İstanbul Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanı’nda başladı.
Rize Belediyesi’nin desteklerinde, Rize Valiliği’nin himayelerinde ve Rize Dernekler Federasyonu’nun organizesinde düzenlenen etkinliklerde açılış programı gerçekleştirildi.
5 gün sürecek etkinliğin Açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Davut Gül, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Ridef Genel Başkanı Hasan Başça, Rideva Başkanı Recep Albayrak, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış programının ardından Rize Günlerinde il merkezi ve ilçe stantları ziyaret edildi. Rize’nin bütün renkleriyle, doğası, yemekleri, el sanatları, kültürel öğeleri sergilendi.
Rize Belediyesi’nin kurmuş olduğu Çay Çöpünden Mangal Kömürü ve Enerji Üretim Tesisi’nin ürünü olan Çaydalı Mangal kömürü de satış ve tanıtım standıyla fuarda yerini aldı.