Mehmet Erdoğan, Rize – Kenya Arasındaki Ticareti Geliştireceğiz...

Rize Ticaret Borsası başkanı Mehmet Erdoğan RİZE – KENYA ARASINDAKİ TİCARETİ GELİŞTİRECEĞİZ
Bu haber 2023-12-07 03:31:57 eklenmiş ve 96 kez görüntülenmiştir.

Kenya Heyeti Rize Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan’la bilgi alışverişinde bulundu.

 

Tea Brokers Agency Kenya (Kenya Çay Borsası) Başkanı Paul Mutegi beraberinde Kenya Tea Development Agency (Kenya Devleti Çay Kurumu) Başkanı Francis Miano, Tea Brokers East Africa Genel Müdürü Denis George, KTDA Boara Member Yönetim Kurulu Üyesi John Mithamo, TIMGO International A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Celal Aydoğdu, Türk Tech Supplies Ltd(K) Kenya Ülke Müdürü Zübeyir Taşkın ve Turk Tech Supplies İş Geliştirme Müdürü Ebru Kavalcı ile Borsamızı ziyaret ederek Başkan Erdoğan’la karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

 Kenya heyetinden Turk Tech Supplies- TIMGO International A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğdu, “Ziyaretimizin amacı Kenya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmektir. Kenya çay üretiminde Ortodoks üretimi de yapmak istiyor. Buna istinaden ülkemizden Ortodoks çay üretim makineleri satın almak istiyorlar. Ayrıca ticari olarak iki ülkenin kazan kazan sistemiyle iyi niyet çerçevesinde neler yapılabileceği hakkında bilgi alış verişinde bulunmak istiyorlar” dedi.

 Ülkelerin kalkınmasında ticaretin önemine değinen Erdoğan, “2016 yılında araştırma ve inceleme yapmak amacıyla Kenya’ya gitmiştim. Oradaki çay sektörünü yerinde görme fırsatım oldu. Tarladan fabrikaya kadar çaya verilen değeri gördüm. Gerçekten kaliteli çay üretimi yapıyorsunuz. Ayrıca kaliteli üretilen çayın Borsa satışında iyi kazandırdığını gördüm. Bu araştırmalar sonucunda bizde ülkemizde Borsadan çay alım-satım sistemini getirdik.

Fakat ülkemizde Borsa çay-alım sitemini destekleyen çay kanunu olmadığı için tam verimli bir şekilde uygulayamadık. Hükümetimizin çay kanununu çıkarmasını bekliyoruz. Kanunla birlikte Borsa çay satış siteminin sorunsuz ilerleyeceğini düşünüyorum. Kenya’nın kaliteli çay üretim yöntemlerini ülkemizde uygulamak isteriz. Kenya ile ticari olarak alışveriş yapmak isteriz. Şu anda ticari ilişkilerde yüksek vergiler buna engel olmaktadır. Bizler kurumuz adına bu vergilerin indirilmesi ticaretin önünün açılması hükümetimizle gerekli görüşmeleri sürdürmekteyiz. Kenya ile ticari ilişkilerimizin gelişmesini çok isterim” dedi.

 Ziyaret sonunda Başkan Erdoğan tarafından Kenya heyetine hediye takdim edildi.

 

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur