CHP Heyetinden Türk İş’e ziyaret…

Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkan yardımcısı Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer ve Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Ağababa , Türk-iş genel başkanı Ergün Atalay, ı makamında ziyaret etti.
Bu haber 2023-12-07 04:14:03 eklenmiş ve 62 kez görüntülenmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkan yardımcısı Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer ve Cumhuriyet Halk Partisi  Malatya Milletvekili  Ağababa , Türk-iş genel başkanı Ergün Atalay, ı makamında ziyaret etti.

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu üyelerininde yer aldığı ziyarette, çalışma hayatı ve yaşanan gelişmeler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

 TÜRK-İŞ Genel Merkezi’ndeki görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Genel Başkan Ergün ATALAY, şu ifadeleri kullandı.

 ‘ENFLASYONU DURDURSUNLAR’

 Asgari Ücret hakkında konuşan ATALAY, “Ülkedeki çalışma şartları ortada, ücret ortada, marketlerde, pazarda fiyatlar ortada. Bu pazartesi günü asgari ücret görüşmeleri başlayacak. Bizi ilk defa komisyonda 4 asgari ücretli işçi temsil edecek. Biri Çorum’dan enerji işçisi, bir tanesi Cankurtar’dan kar temizlemeden karayolu işçisi, bir kızımız AVM işçisi, Adana’dan da bir kızımız da sağlık işçisi olarak komisyonda yer alacak.” dedi.

 Türkiye’deki tüm asgari ücretliler adına masada onların olacağını bildiren ATALAY, şöyle devam etti:

 “Komisyon Başkanı da Ramazan AĞAR Bey olacak. Pazartesi günü komisyon orada olacak biz de sembolik olarak toplantının başında olacağız ama sürecin tamamını bu arkadaşlarımız yönetecek. Komisyon toplantıktan sonra buraya gelecek, buradaki yönetimle beraber toplantı yapacağız. Sonra ellerindeki bilgileri, belgeleri TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’na sunacağız, ondan sonra nereye vardığımızı anlatacağız.” ifadelerini kullandı.

 Asgari Ücretle ilgili kamuoyunda konuşulan hiç bir rakamın gerçeği yansıtmadığını ifade eden ATALAY, “Her sene bu aynı şey oluyor. TÜRK-İŞ Kongresi’nde muhabir arkadaşımızın biri bana sordu, ben de cevaben dedim ki ‘Pazarlık açlık sınırından olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı yok.’ Konuştuğum iki kelimeydi. Zaman zaman bir şey ifade ediyorum. Enflasyonu durdursunlar; ete, süte, kiraya zam gelmesin. Asgari ücreti konuşmanın da bir anlamı yok o zaman. Sen zammı ver, ertesi gün zam getir fiyatlara! Bu sürdürülebilir bir iş değil.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur