Rize Valisi Baydaş,Şehrimizin huzurunu bozmaya yönelik kimseye fırsat vermeyeceğiz...

RizeRize Valisi Sayın İhsan Selim Baydaş,si İhsan Selim Baydaş, Asayiş ve Güvenlik Konularında Son 4 Ayı Değerlendirdi...Şehrimizin huzurunu bozmaya yönelik kimseye fırsat vermeyeceğiz.
Bu haber 2023-12-24 02:33:04 eklenmiş ve 391 kez görüntülenmiştir.

Vali Baydaş, Asayiş ve Güvenlik Konularında Son 4 Ayı Değerlendirdi...

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, göreve başladığı günden bu yana dört aylık süreç boyunca asayiş ve güvenlik konularıyla ilgili geniş bir değerlendirme yapmak üzere basın toplantısı düzenledi.

 

Valilik Ayder salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına; Emniyet Müdürü Murat Türesin, Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör ve Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Teğmen Alican Özbey de katıldı.

 

Vali Baydaş, toplantıda asayiş ve güvenlik konularında il genelinde gerçekleşen gelişmeleri ele alarak yapılan çalışmaların detaylı bir değerlendirmesini yaptı. Vatandaşın güvenliği ve genel refahı için yürütülen projeler, alınan tedbirler ve elde edilen başarılar hakkında bilgi verdi.

 

Toplantıda, Asayiş, Terör, KOM, Narkotik, Toplumsal ve Siber Suçlar olmak üzere ilimizde yürütülen çalışmalar hakkında istatistik bilgiler verdi.

 

Vali Baydaş yaptığı açıklamada; “İlimiz genelinde narkotik suçlarla ilgili bir ivme yakaladık. Hem emniyet hem de jandarma ekiplerimizle 401 operasyon gerçekleştirildi ve 365 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. Bu işlemler 32 şüpheli adli makamlarca tutuklandı.  Bu operasyonlarda; 444 kök hint keneviri, 2 kilo 113 gram kenevir tohumu, 27 kilo 513 gram esrar, 2 kilo 477 gram skunk, 1 kilo 966 gram menfetamin, 5 kilo 866 gram bonzai ve çeşitli miktarlarda sentetik ecza ele geçirilmiştir.

 

Bunlarla birlikte 542 şok uygulaması yapıldı. Bu uygulamalarda 26 aranan şahıs tespit edildi. Yukarda verdiğim rakamların bir kısmı şok uygulamalardaki yakalamalardır. Yine ilimizde okullarımızda uygulama yaptık. Hem bilgilendirme hem de uygulamalar gerçekleştirdik.  Özelikle okul çevreleri ve okullarla ilgili aldığımız tedbirlerde okulun çevresindeki esnafları da dolaşarak okulu ve çevresini oradaki esnafa da emanet ettik. Bu kapsamda 118 denetim ve ziyaret yapıldı.

 

Hakkında hüküm bulunan ve yakalama emir bulunan kişilerin yakalanmasına yönelik emniyet ve jandarmamız yaptığı operasyonlarla hakkında hapis kararı olan 178 kişi yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.

 

Kaçakçılıkla iliği 183 operasyonda 223 kişiyle ilgili işlem yapıldı. 7 kişi tutuklanarak ceza evine teslim edildi.  Göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlarda 69 düzensiz göçmen yakalandı. Bunun organizesinde görev alan 3 organizatör de tutuklanarak ceza evine teslim edildi.

 

Trafik denetimiyle ilgili şehrimizde genelinde 461 olaya müdahale edildi. 10 binlerce araç denetimden geçirildi. Burada 12 bin 980 trafik ceza işlemi uygulandı. 7 vatandaşımızın öldüğü 454 vatandaşımızın yaralandığı trafik kazalarına da müdahale edildi.

 

Asayişle ilgili il genelinde 2 bin 412 asayiş olayına müdahale edildi. Bunlarda 2 bin 19 şahsa işlem yapıldı. 64 şüphelide tutuklanarak ceza evine gönderildi.

 

El birliği ile şehrimizin güvenli bir şehir olması için çalışıyoruz. Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de sokaklarımızın ve evlerimizin huzurunu sağlamaya yönelik faaliyetler yapmaya devam ediyoruz. Özellikle uyuşturucu ve bağımlılıkla ilgili konuları konuşurken 2 cümleyi yan yana kullanıyorum; işin emniyet güçlerine taalluk eden tarafı bizim sert müdahale tarafımız ama bir yandan da sporla, kültürel faaliyetlerle, sanatsal aktivitelerle, eğitimle bunun zeminine dair mücadeleyi de devam ettiriyoruz.  Uyuşturucuya ve bağımlılığa ulaşmadan engellemeye yönelik çalışmayı önemsediğimizi ifade etmek istiyorum. Şehrimizin huzurunu bozmaya yönelik kimseye fırsat vermeyeceğiz. Uyuşturucuyla ilgili kaynağını kurutmaya yönelik faaliyetlerimizden bir adım bile geri atmayacağız.  Her türlü bilgi ve duyumu dikkatle ve titizlikle değerlendirdiğimizi ve bu konuyu ilimizin gündeminde çıkarmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bütün kolluk kuvvetlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Asayiş haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur