BAŞKAN KARAFAZLI, RİZE’DEKİ ÇATI UÇMALARI VE KARDAN KAPANAN KÖY YOLLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

BAŞKAN KARAFAZLI, RİZE’DEKİ ÇATI UÇMALARI VE KARDAN KAPANAN KÖY YOLLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Bu haber 2023-12-26 02:50:47 eklenmiş ve 98 kez görüntülenmiştir.

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Sabit Karafazlı, Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünce hafta sonu için yapılan uyarılar sonucu Rize’de yaşanan çatı uçmaları ve kar yağışı sonucu ulaşıma kapanan köy yollarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Rize’de hafta sonu şiddetli rüzgarın fırtınaya dönmesi nedeniyle meydana gelen çatı uçmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Sabit Karafazlı, “Yaşanan fırtına dolayısıyla ilimiz genelinde Merkez 30, Ardeşen 20, Çamlıhemşin 2, Çayeli 9, Fındıklı 15, Güneysu 6, İkizdere 2 ve Pazar ilçemizde 11 olmak üzere toplam 95 ihbar gerçekleşti. Bu ihbarların 82 tanesi çatı uçmaları,13 tanesi ise araç hasarlarından meydana gelmiştir. İlgili birimler neticesinde hasar tespit çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Meclis Başkanı Sabit Karafazlı, açıklamasının devamında ise kar yağışı dolayısıyla il genelinde kapanan köy yolları ve bu kapsamda yapılan çalışmalara da değinerek “kar yağışı nedeniyle Merkez 3, Ardeşen 10, Çamlıhemşin 11, Çayeli 10, Fındıklı 1, Hemşin 6 ve İkizdere ilçemizde 23 olmak üzere ilimiz genelinde toplam 64 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştır. İl Özel İdaresi olarak ilk dakikadan itibaren sahada olan karla mücadele ekiplerimiz 26 makine ve 58 personelle 51 köy yolumuzun ulaşıma açılması noktasında özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. 13 köyümüzde ise nüfus olmadığı ve ulaşıma açılması yönünde talep olmadığından çalışma yapılmamaktadır. Ayrıca ulaşıma kapanan İkizdere – Ovit arasındaki ulaşım kar lastiği ve zincir bulunduran küçük araçlar için ulaşıma açılmış olup, kamyon ve tır trafiğine kapalıdır. Yolda tuzlama çalışmalarına da başlanmıştır.” şeklinde konuştu.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur