Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu,Giresun’da Tekbirler ve Gözyaşları Arasında, Toprağa verildi…

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu’nun naaşı,Giresun’da tekbirler ve gözyaşları arasında, Toprağa verildi…
Bu haber 2024-01-15 01:38:17 eklenmiş ve 101 kez görüntülenmiştir.

Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu için memleketi Görele’de resmi bir tören düzenlendi.

Giresun’un Görele ilçe merkezindeki resmi törenin ardından şehidimizin naaşı, tekbirler ve gözyaşları arasında, toprağa verilmek üzere ailesinin isteği doğrultusunda ilçeye bağlı Çatakkırı köyüne uğurlandı…

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu’nun ebediyete uğurlanışı hakkında Giresun valiliğinden yaptılan yazılı açıklama:

Vatan İçin Canını Feda Eden Kahraman Şehidimiz P. Uzm. Çvş. Ahmet Köroğlu’na Veda

Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu için memleketi Görele’de resmi bir tören düzenlendi.

 

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak Cuma günü, teröristlerin bir üs bölgemize sızmaya çalıştığı çatışmada hayatını kaybeden dokuz kahraman askerimizden biri olan 29 yaşındaki Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu'nun naaşı, 13 Ocak Cumartesi günü Ordu-Giresun Havalimanı’nda gerçekleştirilen karşılama töreninin ardından memleketi Görele’ye getirildi.

 

Pençe-Kilit Harekâtı'nda kahramanca görev yaparken şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu için 14 Ocak Pazar günü de Görele Cumhuriyet Meydanı'nda duygusal bir cenaze töreni düzenlendi.

 

Görele Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören, şehidimizin naaşının tekbirler ve dualar eşliğinde tören alanına getirilmesi ile birlikte başladı. Okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti, dualar ve tekbirlerin ardından öğle namazına müteakip, şehidimizin öz geçmişinin okunması ve cenaze namazı kılınması ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi tören sona erdi.

 

Görele ilçe merkezindeki resmi törenin ardından şehidimizin naaşı, tekbirler ve gözyaşları arasında, toprağa verilmek üzere ailesinin isteği doğrultusunda ilçeye bağlı Çatakkırı köyüne uğurlandı.

 

Görele ilçesinde düzenlenen cenaze törenine; Şehidimizin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekci, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, TBMM İdari Amiri AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Giresun Belediye Başkanı Av.Aytekin Şenlikoğlu, 3. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğg. İsmail Yayan, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Kiraz, Adalet Komisyonu Başkanı Adem Karataş, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yılmaz Can, Görele Kaymakamı Refik Özsoy, Görele Belediye Başkanı Ahmet Süleymanoğlu, Vali Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş ve Mehmet Fatih Yakınoğlu, Giresun İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, Giresun İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Özgür Özer, Sahil Güvenlik 73 Komutanı Yüzbaşı Emre Meral, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Şahin, askeri ve mülki erkan, il ve ilçe protokolü ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

 

Türk milleti olarak şehidimize minnettarız, ruhu şad olsun.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur