Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası, Cimil'de Düzenlenecek...

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından organize edilen Dağ kayağı Türkiye şampiyonası 3. Kez Rize'nın İkizdere ilçesi Cimil'de 9-11 şubat tarihleri arasında yapılacak.
Bu haber 2024-01-23 20:28:08 eklenmiş ve 115 kez görüntülenmiştir.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Cimil Vadisi'nde düzenlenecek “Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonası” öncesinde organizasyon ekibi ile bir araya gelerek yapılacak çalışmalar ve ilimiz turizmine katkısı hakkında görüşmede bulundu.

 

İkizdere Kaymakamı Mustafa Salih Bayram, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Basar, İkizdere İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Aksu, Yerel Organizasyon Komite Başkanı Orhan Karal, Yerel Organizasyon Komite Üyeleri Prof. Dr. Sercan Erol ve Yasemin Suyabatmaz, Vali İhsan Selim Baydaş’ı makamında ziyaret ederek 9-14 Şubat tarihleri arasında Rize’nin İkizdere ilçesindeki 2 bin rakımlı Cimil Vadisi'nde düzenlenecek “Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonası” hakkında bilgiler verdi.

 

Gerçekleştirilen görüşmede turizm faaliyetleri alanında genellikle yaz aylarında yoğun ilgi gören Rize’nin, kış aylarındaki potansiyelini tam olarak değerlendirme ve tanıtma adına Cimil'de düzenlenecek olan Kayak Şampiyonasının önemine vurgu yapıldı.

 

Bu yıl yapılacak Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonasının bir diğer öneminin de gelecek yıl yine Cimil Vadisi'nde yapılması planlanan Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası için Cimil Vadisi'nin uygunluğu ve Yerel Organizasyon Komitesinin organizasyon kabiliyetinin akredite edileceğine dikkat çekildi.

 

Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonası ile Rize’nin doğal güzelliklerini ve turizm potansiyelini dünya çapında tanıtma şansı sunarak basının ve spor medyasının ilgisiyle bölgenin kış turizmindeki potansiyelini daha geniş kitlelere duyuracağı ifade edildi.

 

Organizasyonda Rizeli ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencilerden oluşan gençlerin görev alacağı ifade edilerek 2 yıl sonra bu organizasyonu gerçekleştiren Yerel Organizasyon Komitesinin bu gençlerden oluşmasını amaçladıklarını ifade ettiler.

 

Yılın 12 ayı ayrı güzellikleri barındıran Rize’de yaz aylarına sıkışmış olan turizm faaliyetlerini 12 aya yaymak ve bunun için de özellikle kış turizm faaliyetleri noktasında yapılacak çalışmaları çok önemseyen Vali Baydaş, Rize’nin kış turizm potansiyelini tanıtmak adına bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu ifade etti.

 

 

Ayrıca Rize’deki gençlere İz Açıcılık, Hakemlik ve Rehberlik eğitimi verilerek iş imkânı sağlanması hedeflendiği konuşuldu.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur