Ocaklı: ÇAYKUR’u Varlık Fonundan çıkarın!

Karadeniz'de çay üreticileri ÇAYKUR'un niçin Varlık Fonu'na aktarıldığını soruyor. Fona aktarıldıktan sonra zararları katlanıp 2,6 milyar TL'ye ulaşan ÇAYKUR'u Varlık Fonundan çıkarın.
Bu haber 2024-02-02 01:42:03 eklenmiş ve 170 kez görüntülenmiştir.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Karadeniz’de vatandaşların ÇAYKUR’un neden Varlık Fonu’na aktarıldığını anlayamadıklarını, ÇAYKUR’un Fondan çıkarılmasını istediklerini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Türkiye Varlık Fonu Yönetim A.Ş. ile Türkiye Varlık Fonunun 2022 Yılı Mali Tabloları ve Faaliyetleri ile İlgili Denetim Raporlarının Sunulduğuna Dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi görüşüldü.

T.Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Salim Arda Ermut’un sunumunun ardından Komisyon Üyeleri görüşlerini dile getirdi.

Komisyon Üyesi olan CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Karadeniz’de 1 milyon insanı ilgilendiren çay üretimi ile ilgili bir kurum olan ÇAYKUR’un neden Varlık Fonu’na aktarıldığını vatandaşların sorduğunu, buna anlam veremediklerini ve ÇAYKUR’un Fon’dan çıkarılmasını istediklerini söyledi.

ÇAYKUR niçin Varlık Fonu’nda?

Çay üreticilerinin, “Üreten biziz, satan biziz, fabrikalar bizim paralarımızla kuruldu, ÇAYKUR’u neden Varlık Fonu’na devrettiniz” diye sorduklarını kaydeden Ocaklı, çay üreticilerinin ÇAYKUR’un Varlık Fonu’ndan çıkarılmasını istediklerini söyledi. ÇAYKUR’un Fona devrinden sonra sürekli zarar açıklandığını, bu zararların katlanarak çoğaldığını ve 2,6 milyar TL’ye ulaştığını belirten Ocaklı, çay üreticileri çalışıp didindiği halde yaş çay fiyatında artış olmadığını ama Türkiye’de her şeyin fiyatının 2-3 kat arttığını ifade ederek, “Varlık Fonu üzerinden güçlendirmeler, çeşitlendirmeler yapacağız, halkı geliştireceğiz diye sunduğunuz şeyde ortaya koyduğunuz, sadece zarar tabloları. Bu nedenle üreticiler diyor ki, bizi (ÇAYKUR) Varlık Fonu’ndan çıkartın.” diye konuştu.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNDEM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur