CHP adayı Hüseyin Yanık'tan Güneysu için 12 proje

CHP Güneysu Belediye Başkan Adayı Hüsseyin Yanık, genç, dinamik ve üreten bir Güneysu için yola çıktıklarını belirterek 12 projeisni açıkladı.
Bu haber 2024-02-21 18:26:00 eklenmiş ve 237 kez görüntülenmiştir.

CHP Güneysu Belediye Başkan Adayı Hüsseyin Yanık, genç, dinamik ve üreten bir Güneysu için yola çıktıklarını belirterek 12 projeisni açıkladı.

 Cumhuriyet Hakk Partisi'nin (CHP) Rize Güneysu Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yanık, Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi olan ve 2019 seçimlerinde AK Parti adayı Rıfat Özer'in yüzde 84,37 oyla seçildiği ilçede iddialı bir seçim kampanyası yürütüyor.

 İlçedeki bütün sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Yanık, bir yandan da esnaf ve vatandaş buluşmaları ile seçime hazırlanıyor.

 "İlçemize altın çağını yaşatmak için adayım"

 "Öncelikle Güneysu için emeği geçen taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ederim." diyen CHP adayı Hüseyin Yanık, başkan adayı olma nedenini şöyle açıkladı:

 ''Bu güzel ilçemizin insanlarının daha iyisini hak etiğinin bilincinde olarak ötekisi olmayan, kaynakların ve hizmetlerin adil şekilde paylaştırıldığı sosyal belediyecilik anlayışı ile ilçemize altın çağını yaşatmak için adayım. Belediye halk için vardır ilkesinden hareketle tüm projelerimizde hedefimiz Güneysu'muzu daha yaşanılabilir sosyal bir yer haline getirmek ve iş imkânlarını çeşitlendirerek Güneysu halkını Güneysu'da tutabilmektir."

 

12 proje hazır

 Hüseyin Yanık, göç veren ilçeden insanların gidişini durduracak 12 projesini de Güneysu halkı ile paylaştı.

 Açıklanan 12 proje ise şöyle:

Güneysu Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Konaklama Alanları

1-Yüzme Havuzu

2-Güneysu Halk Ekmek

3-Güneysu Sera Alanı

4-Ücretsiz İnternet ve Yazılım ve Yapay Kursları

5-Arı Üretim Çiftliği

6-Kapalı Pazaryeri

7-Kapalı Otopark

8-Burs Desteği

9-Her Öğrenciye %50 Ulaşım Desteği

10-Engelsiz Güneysu

11-Ulaşılabilir Başkan

12-Güneysu Belediyesi Sosyal Tesisleri:

 Üzülerek söylüyorum maalesef ki ilçemizde insanların kaliteli zaman geçirebileceği misafirlerini ağırlayabileceği tek bir tesis dahi yoktur. Akşam olunca şehir adeta terkedilmiş hayalet kent görünümü almaktadır. Bu nedenle ilçemize içerisinde kafesi, sineması, çocuk eğlence alanları gençler için çeşitli parkurlar olan kadınlarımızın gençlerimizin ailece huzur içinde vakit geçirebileceği bir sosyal tesis ile turist misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz konaklama yerleri inşa edeceğiz.

 

Yüzme Havuzu:

 Potamya " Nehirler Diyarı" anlamına gelir. Nehirler ilçesi suya hasret bırakıldı.  Benim çocukluğumda okul sonrası gittiğimiz derelerimiz vardı. Ama bu dereler ehli olmayan kişilerin ürettiği projeler ile rant uğruna kanala alındı. Şu anda değil derelere gitmek yanlışlıkla içine bir hayvan düşse çıkacak yeri yok. Belki dereleri geri getiremeyiz ama uluslararası standartlarda bir yüzme havuzu ile içimizdeki bu yangını biraz serinletebiliriz.

 Güneysu Halk Ekmek:

 Emekli maaşının 10 bin asgari ücretin 17 bin TL olduğu bir dönemde 3 kişilik bir ailenin sadece ekmek tüketimi yaklaşık bin liradır. Bu dar gelirli için ciddi bir külfet. Bu nedenle sosyal belediyecilik gereği halk ekmek ile halkın sırtından bir nebze dahi yük almak için gayret edeceğiz.

 Güneysu Sera Alanı:

 Tam otomasyon sistemi ile kuracağımız özellikle kadın iş gücü istihdamı noktasında ciddi katkı sağlayacak bu projemiz ile  4 mevsim taze ve uygun fiyata  ilçemizin  sebze ihtiyacını karşılayacağız.

 Ücretsiz internet ve yazılım ve yapay zekâ kursları:

 Güneysu merkez ve mahalle meydanlarında internet ücretsiz olacak ve gençlerin geleceğine destek olmak için ücretsiz yazılım kodlama ve yapay zekâ kurslarını faaliyete geçireceğiz.

 Arı Üretim Çiftliği:

 İlçemize bahar aylarında her yıl dışarıdan yaklaşık 2 bin kovan arı gelmektedir.  Bu ortalama her yıl 5 milyon kadar paranın ilçemizden çıkması anlamına gelir ki hem paramız giderken hem de bölgenin iklimine uygun arı ırkının maalesef yok olmasına sebep vermektedir.  Kuracağımız arı üretim çiftliği ile arıcılarımız bölgenin iklimine uygun arı ırkına çok daha uygun fiyatlar ile ulaşabilecek dileyen bu çiftlikler de üretime devam edebilecek. Böylelikle parada ilçemizde kalacaktır.

 

Kapalı Pazaryeri:

 İlçemizde sadece Cuma günleri küçük açık bir alanda Pazar kurulmakta hem pazarcılar hem vatandaşlar yazın sıcağında, kışın soğuğunda yağmur altında ihtiyaçlarını gidermeye çalışmaktadır. Vizyoner çağdaş şehirlerin olmasa olmazı Pazar yerleri olduğu için dileyenin ürününü satabileceği dileyenin rahatlıkla alışveriş yapabileceği kapalı bir Pazar yeri kuracağız.

 

Kapalı Otopark:

 Güneysu şehir merkezi geniş bir alana sahip olmadığından hareketliliğin yoğun olduğu günlerde araç park yeri bulmak mümkün olmamaktadır. Bu nedenle ilçemizin öncelikli ihtiyaçlarından olan otopark sorunu kapalı otopark ile çözüme kavuşacak.

 

Burs Desteği:

 Güneysulu olup başka şehirlerde okuyan öğrencilerimize bir elin verdiğini öteki elin görmeyeceği şekilde maddi destek sağlayacağız.

 Her Öğrenciye %50 Ulaşım Desteği:

 Ailelerin en büyük gider kalemleri arasında yer alan ulaşım ücretlerine destek olmak için kayıtsız şartsız her öğrenciye %50 indirim sağlayacak indirim kart vereceğiz.

 

Engelsiz Güneysu:

 Şehrimiz maalesef ki engellilerin hayatını zorlaştırmak üzere kurulmuş bir görünüme sahip. Görme engelliler için sarı çizgiler tekerlekli sandalyelerin bebek arabalarının rahatlıkla inip çıkabileceği geniş kaldırımlar ile şehrin önündeki engelleri kaldıracağım.

 

Ulaşılabilir Başkan:

 Gerek şimdi gerekse seçildikten sonra kibirden uzak 7/24 yediden 70'e herkesin ulaşabileceği ortak akıl ve istişare kültürü ile hareket eden bir başkan olacağım.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur