RTEÜ’de düzenlenen Katılım Genç Gelişim Programı’nın 4. Ödül Töreni Yapıldı

RTEÜ’de düzenlenen Katılım Genç Gelişim Programı Sertifika ve Proje Ödül Töreni’ne katılarak, proje yarışmasında dereceye giren girişimcilere ödüllerini takdim etti.
Bu haber 2024-02-21 18:58:54 eklenmiş ve 106 kez görüntülenmiştir.

 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından İFCap Building iş birliğiyle hayata geçirilen “Katılım Genç Gelişim Programı”nın 4. Ödül töreni Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen ödül törenine; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, akademik personel ve katılım finans gruplarının temsilcileri katıldı.

 

Saygı vuruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Katılım Genç Gelişim Programı ve ardından Emlak Katılım’ın tanıtım filmlerini izlendi arından protokol  konuşmaları yapıldı.

 

Açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’ın yaptığı ödül töreninde Emlak Katılım Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kara, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr.  Göksel Aşan’ın konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi.

 

“Kazah Fintech” ismiyle proje ödüllerinde 1. olan Mehmet Zahid, “İnsan Odaklı Bankacılık Sistemine Matematiksel Öneriler” ismiyle proje ödüllerinde 2. olan Furkan Musa Doğan, “Helal Guru: Yapay Zeka Destekli Finansal Destek ve Okuryazarlık Platformu” ismiyle proje ödüllerinde üçüncü olan Yunus Göker Erdiş sahneye davet edilerek protokol iyeleri tarafından ödülleri verildi.

 

Ödül töreninin ardından Katılım Genç Gelişim Programı kapsamında projeleriyle dereceye giren katılımcılar tarafından projelerinin sunumları yapıldı.

 

KATILIM GENÇ GELİŞİM PROGRAMI HAKKINDA

 

Dünyada ve Türkiye’de yükselen değer olan “Katılım Finans” alanında insan kaynağı potansiyelini geliştirmek ve sektöre nitelikli, uluslararası rekabete açık yeni yetenekler kazandırmak amacıyla Finans Ofisimiz ve IFCap Building iş birliğinde düzenlenen “Katılım Genç Gelişim” (KGG) programının bu yıl dördüncüsü düzenlenmiştir.

 

İki aşamadan oluşacak KGG programının ilk aşamasında; programa başvuran adaylar arasından yapılan genel yetenek sınavı sonucunda ilk bine girmeyi başaran katılımcılar eğitim programına hak kazanır. Genel yetenek sınavını başarıyla geçen katılımcılara, alanında uzman sektör profesyonelleri ve akademisyenler tarafından ‘Katılım Finans Temel Eğitimi’ verilir. Eğitim sürecinde yapılacak ara sınavlar ve eğitim sonu genel değerlendirme sınavı sonucunda başarılı olan katılımcılar ‘Katılım Finans Temel Eğitimi Başarı Sertifikası’ almaya hak kazanır.

 

İkinci aşamada ise, birinci aşama eğitim sürecinde başarılı olan katılımcıların İngilizce dil sınavından aldıkları puanlar da dikkate alınarak yapılacak değerlendirme sonucunda, ilk 100'e girmeye hak kazananlara, alanında uzman uluslararası eğitmenler tarafından ‘lslamic Finance Talent Training’ (İslami Finans Yetenek Eğitimi) başlığında eğitim verilir. Eğitim ve değerlendirme sürecinin sonunda başarılı olan katılımcılar ‘The Certified lslamic Finance Talent Training’ sertifikası almaya hak kazanacak. İki aşamayı da başarıyla bitiren katılımcılar, Katılım Genç Gelişim programını tamamlar.

 

Eğitim sürecinde katılımcılara ayrıca, Katılım Finans alanına özel projeler geliştirme imkânı sunuşlur. Komite tarafından değerlendirmeler sonucunda başarılı bulunan ilk 3 projenin fikir sahipleri para ödülü almaya hak kazanır.

 

 

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur