DEREPAZARI VE GÜNEYSU ADAY TANITIM TOPLANTILARI YAPILDI

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Milletvekili Muhammed Avcı, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, AK Parti Derepazarı ve Güneysu İlçe Başkanlıklarının düzenlemiş olduğu Belediye Başkanı ve meclis üye adayları tanıtım toplantılarına katıldı.
Bu haber 2024-02-26 00:51:50 eklenmiş ve 107 kez görüntülenmiştir.

 

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Milletvekili Muhammed Avcı, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, AK Parti Derepazarı ve Güneysu İlçe Başkanlıklarının  düzenlemiş olduğu Belediye Başkanı ve meclis üye adayları tanıtım toplantılarına katıldı.

 

Aday Tanıtım programlarına  önceki dönemlerde AK Parti Rize İl Başkanlığı yapan Yılmaz Katmer, Derepazarı İlçe Başkanı Hüseyin Topal, Derepazarı Belediye Başkan adayı Şaban Kalça, Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, Güneysu Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Rıfat Özer, İlçe Belediye Başkan aday adayları  ve çok sayıda teşkilat mensubu eşlik etti.

 

Milletvekili Avcı “Recep Tayyip Erdoğan Şaban Kalça’ nın Derepazarı’nda Belediye Başkan adayı olmasını sağlayan kişidir”

 

Milletvekili Avcı “Derepazarı aday tanıtım toplantısında AK Parti ‘nin herkese hak ettiğini verdiğinin altını çizerek “Bu parti herkese hakkını teslim etmiştir. Kimini  ilçe başkanı yaparak, kimisini belediye meclis üyesi yaparak. Kimini de hiçbir şey yapmayarak teslim etmiştir. Dolayısıyla bu parti sayesinde hepimiz bir kimliğe kavuştuk. Ben Rize Milletvekili Muhammed Avcı’ysam bu Parti sayesinde ve Genel Başkanımız sayesinde oldu. Birileri bu Partide ilçe başkanlığı yapıp, bir kimlik kazandıysa yine Recep Tayyip Erdoğan sayesinde AK Parti sayesinde oldu şimdi o kimliklerle bize karşı tavırlara geçmiş olmalarını gerçekten anlayamıyoruz ve hayretler içerisinde izliyoruz. Şimdi duyuyorum bizim Cumhurbaşkanımızla hiçbir problemimiz yok. Biz artık AK Parti ile problemliyiz. İlçe başkanlığı yapmış olan insanlar böyle konuşuyor. Biz bu zokayı yutar mıyız? AK Parti Genel Başkanı kim Recep Tayyip Erdoğan değil mi? Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayım ama AK Parti’ye karşıyım ne demektir. Bu kadar basit numaralarla mı gideceksiniz milletten oy isteyeceksiniz. Biz kimseyi mağdur etmedik. Aday belirleme sürecinde yığınla süreçler vardır. Tek bir karar mercii yoktur. Yapılan tüm çalışmaların sonunda en son kararı Genel Başkan verir. Yani biz karşı değiliz dedikleri kişi yani liderimiz Recep Tayyip Erdoğan Şaban Kalça’ nın Derepazarı’nda Belediye Başkan adayı olmasını sağlayan kişidir. Yaptığımız anketlerde ve saha çalışmalarında Şaban Kalça açık ara önde olduğu için Şaban Kalça adaydır.

 

Milletvekili Avcı “Derepazarı’nda bir otorite boşluğu olduğu için Şaban Kalça adaydır”

 

Derepazarı’nda Şaban Kalça’nın neden aday gösterildiğine dair açıklamalarda bulunan Avcı; Derepazarı’nda bir otorite boşluğu olduğu için Şaban Kalça aday. Çok net Derepazarı‘nın bir disipline ihtiyacı olduğu için Şaban Kalça aday. Bir mali disipline ihtiyacı olduğu için Şaban Kalça aday. Derepazarı‘nın yatırıma ihtiyacı olduğu için Şaban Kalça aday. Derepazarı Belediyesini önce ekonomik bir disipline kavuşturmamız lazım bir taraftan. Bir taraftan da Derepazarı’nda ben her esnaf ziyareti yaptığında sokakta vatandaşın bana söylediği şikayetleri ortadan kaldırmamız lazım. Derepazarı sahilinde sahibinden.com da satılık arazi gördüm. Bu anlattığım şeyler şaka değil. Derepazarı’nın geleceğini düşünüyorsanız çocuklarınızın geleceğini düşünüyorsanız buranın daha iyi hizmet alması gerektiğini düşünüyorsanız önünüzdeki çıkış yolu Recep Tayyip Erdoğan’dır, Şaban Kalçadır.

 

Milletvekili Avcı “Derepazarı’nın şu girdaptan çıkışının tek yolu Şaban Kalça’dır”

 

Yerel seçimlerin Genel Seçimler açısından  çok önemli olduğuna dikkat çeken Avcı “Yerel Seçimler  bir Genel seçim gibidir. Çünkü buradan aldığımız güçle alacağımız yeni belediyelerle inşallah 2028 yılında da iktidarı teminat altına almış olacağız. Onun için hep beraber el ele vereceğiz aramıza fitne fesat sokmayacağız. İttifak hukukuna halel getirmeyeceğiz. İttifak da olduğumuz Partiler var. Derepazarı’nda bir ittifakımız yok ama Türkiye genelinde ittifak yaptığımız siyasi partilerle olan hukukumuza halel getirmeyeceğiz. Derepazarı‘nda herkes ayrı adayını çıkarmış.  Cumhurbaşkanımızın adayı Şaban Kalçadır. Derepazarı’nın şu girdaptan çıkışının tek yolu Şaban Kalça’dır Recep Tayyip Erdoğan’dır.

 

Milletvekili Avcı “Derepazarı sahilini koruma altına almamız lazım”

 

Derepazarı’nın şu anki siluetinin değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Avcı “Şu silüeti bir değiştirmemiz lazım çok ciddi bir kentsel dönüşüm yapmamız lazım. Kentsel dönüşüm güvenle olur. Merkezde yaptığımız kentsel dönüşümün tamamı güven esasına dayanarak gerçekleşmiştir ve başarıya ulaşmıştır. Bize o güveni temin edecek olan Allah’ın izniyle Şaban Kalça’ dır. Siz arkasında duracaksınız biz önayak olacağız ve burada kentsel dönüşüm çalışmasını başlatacağız inşallah. Diğer taraftan Derepazarı Kendirli yolumuz uzun yıllardır ciddi bir problemimiz var başlatacağız. Fabrikanın yarısı gidiyor artık o fabrika ile ilgili de Derepazarı’nın bir karar vermesi gerekiyor. Önümüzdeki süreçte inşallah Derepazarı kamuoyunu belediye başkanımızla ilçe başkanımızla oturup bir karar verip, yol haritamızda çıkarmamız lazım. Derepazarı sahilini koruma altına almamız lazım. Bu sahili yapan biziz. Bizim belediye başkanımızdır Şaban Kalça’ dır. Recep Tayyip Erdoğan‘dır. Bu sahile sahip çıkacağız bu sahili daha da büyüteceğiz. İyidere’de bir millet bahçesi yapıyoruz. Yıllardır uğraşıyoruz Allah‘ın izniyle belki daha iyisini Derepazarı‘nda yapacağız. Burada bir Kültür merkezi gibi bir konferans salonuna ihtiyacımız var inşallah belediye başkanımızla önümüzdeki süreçte onu planlarız. Kültür Bakanlığından da gerekli desteği alabiliriz bu konuda. Bütün bu çalışmaları inşallah Şaban Kalça Başkanımızla birlikte yapacağız.” dedi.

 

 

 

İl Başkanı Hikmet Ayar “Derepazarı Cumhurbaşkanımıza %83 destek vermiş bir ilçemiz”

 

İl Başkanı Ayar “Derepazarı aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında “Çok uzun yıllar birlikte siyaset yaptık çok büyük başarıları hep birlikte beraber başardık. Sayın Cumhurbaşkanımıza  Derepazarı ile ilgili çok güzel haberler verdik. Nitekim şöyle bir seçim sonuçlarına baktığımız zaman Derepazarı Cumhurbaşkanımıza %83 destek vermiş bir ilçemiz. Dolayısıyla biz sadece kazanmak değil Derepazarı’nda çok çok yüksek bir oy alarak bu desteği tekrardan sağlayabilmemiz gerekiyor. Kimseyi ötekileştirmeden önce kendi içimizdeki birliğimizi beraberliğimizi sağlamlaştırarak sonra da diğer dışarda kaldığını düşünen arkadaşlarımıza da elimizi uzatmak durumundayız. Yanlış yapan yapsın kendine yapar. Bir şekilde bu yanlış yaptığını algılayamayacak diğer arkadaşlarla birlikte yol yürüyenler var onlara da ötekileştirmeden bir şekilde yaklaşmamız gerekiyor.Baktığımız zaman özellikle belediye seçimlerinde zor Derepazarı’nda dengeler sert akıyor bazen tersine de akıyor bunun farkındayız ama yine biz teşkilat olarak kendimize de sormalıyız” dedi.

 

İl Başkanı Ayar “Aday olmadan yol yürümek er kişinin işidir”

 

Derepazarı’nda aday belirleme sürecinde beş tane aday adayı ile yola çıktıklarını ifade eden İl Başkanı Ayar “Beş aday adayı ile yola çıktık. Üç tanesi burada. Aday adayı iken aday olarak yol yürümek kolaydır ama aday adayı iken aday olmadan yol yürümek er kişinin işidir. O yüzden bizimle yola devam eden aday adaylarımıza teşekkür ediyorum. Bizi bugünlere taşıyan Dünya liderimize milletine hizmetkâr olmaktan bahtiyar olan Cumhurbaşkanımıza karşı sorumluluklarımız var. Yedi değil yetmiş yedi   düvele karşı savaş yaparken bizim ona gereken desteği vermemiz gerekiyor. Rize’den iyi haberleri ona ulaştırmamız gerekiyor onun gücüne güç katmamız gerekiyor.31 Mart’ta Cumhurbaşkanımıza Rize’den bugüne kadar vermediğimiz bir haberi vermek istiyoruz. O da 18’de 18 belediyelerimizin hepsini kazandığımız haberini alsın istiyoruz. 31 Mart akşamı en çok takip edeceğimiz yerlerden biri de Derepazarı olacak. Ben bu salona baktığımda bugün Derepazarı‘nda seçimi kazandığımızı görür gibiyim ama sıradan bir kazanım olmasın. Çok yüksek bir oyla kazanalım ki Derepazarı’nda bir daha bu yanlışı yapmaya kimse teşebbüs edemesin” dedi.

 

 

 

Şaban Kalça “Biz geldik altı ayda büyük mücadeleler içerisine girerek borçlarımızı kapattık”

 

Derepazarı Belediye Başkan adayı Şaban Kalça 15 yıl önce Belediye Başkanlığı döneminde yaptıklarını aktararak  “1999 yılında sizlerin teveccüh ile birlikte aranızda ve ilçemizde 15 yıl hizmette bulundum ondan sonra 15 yıl içerisinde ilçemiz ne duruma getirdik. 1999 yılında geldiğimiz zaman şu anki belediye başkanımızdan görevi teslim aldık o zaman belediyeye teslim aldığımızda geçmişteki belediyenin durumuyla neredeydi. Biz ne aşamalara getirdik. Belediye batmış iflas etmiş bir durumdaydı. Belediyemizde iş yapabilecek tek bir tane makine yoktu araba yoktu. Bizim ana grup yollarımız mahalle grup yollarımızın %80’i toprak yoldu. Derepazarı Çarşısı’nda bir yağmur yağdığında altyapı olmadığı için göl oluyordu. Biz geldik altı ayda büyük mücadeleler içerisine girerek borçlarımızı kapattık. Personellerimizin sekiz  ay maaşını verdik. Belediye başkanımız dahil olmak üzere belediyeden sekiz ay alacağı vardı. Onları da ben verdim o dönemde. Kısa zaman içerisinde halkımıza hizmet sunma noktasında grup yollarımız topraktan vatandaşımız yürüyemiyordu. Bütün grup yollarımızı, mahalle yollarımızı parke taşı yaptık. Ayrıca Derepazarı altyapısında yağmur suyu ayrı kanalizasyonu ayrı üç tane mahallemizde kanalizasyon hizmetinde bulunduk. 15 yıl içerisinde makina parkı yoktu makine parkımızı il belediye makina parkı ayarına getirdik. Ayrıca biz belediyeyi bıraktığımız zaman Derepazarı‘nda yapmış olduğumuz dükkanlar belediye olarak yapmış olduğumuz daireler nakit para belediyemizin hiç borcu yoktu. Nakit parası vardı eski parayla 200 trilyon ama şu anki belediyeye baktığımız zaman yollara baktığımız zaman hizmetlere baktığımız zaman bizim yaptığımız dükkanlardan hiçbir şey kalmadı. Yaptığımız dairelerden hiçbir şey kalmadı. Hepsi satıldı ve en son üç ay önce iki ay önce dükkanlar satıldı. Belediyenin envanterine baktığımız zaman o güçlü makine parkımızda eser yok talan oldu” ifadelerini “dedi.

 

Şaban Kalça “Derepazarı’na hizmet etmek için buradayım başka gayem yok”

 

Yapılan hizmetlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde yapıldığını dile getiren Şaban Kalça “Tabii bu hizmetleri biz nasıl yaptık. Sayın cumhurbaşkanımızın gücüyle yaptık. Ak Partinin gücüyle yaptık. Eğer cumhurbaşkanımız bize destek vermeseydi şu anda yapmış olduğunuz yatırımların %95’ini yapamazdık. Allah nasip ederse belediye başkanı olduğum sürede Derepazarı‘nda hiç kimseye ayrıcalık yapmadan herkesi kucaklayarak çalışmalar gerçekleştireceğim. İlçem şu anda geri kaldığı için sizlere hizmet yapma noktasında sayın vekillerim, il başkanım, Cumhurbaşkanım adaylığımı onayladı sizlerin huzurundayım. Sizlerde bizi seçerseniz sizin hizmetkarınız olacağım. Derepazarı’na hizmet etmek için buradayım başka gayem yok. Ben 63 yaşındayım benim başka bir gayem yok bu fırsatı Derepazarı halkım çok iyi değerlendirelim inşallah” dedi.

 

Milletvekili avcı “Bütün siyasi saikler bir tarafa bırakılmalıdır ve o dünya liderine sahip çıkılmalıdır”

 

Derepazarı Tanıtım programından sonra Güneysu aday  tanıtım programına geçen Muhammed Avcı burada yaptığı selamlama konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Güneysu‘da mühim olan konu Cumhurbaşkanımız bu tabloya baktığında memleketi Güneysu’nun birinci olmasını görmesi. Bizim de bu tabloya baktığımızda Güneysu’nun birinci olmasını sağlamamız lazım. Aynı şeyi Rize için sağlamamız lazım ve burada stratejik hatalarda yapmamız gerekiyor. Milletvekili seçimlerinde de tarihte bir ilk yaşandı. Rize milletvekili seçimlerinde Türkiye ikincisi olarak milletvekili kaybetti oluşan ittifaklar nedeniyle. Şimdi bugün Güneysu‘da Milliyetçi Hareket Partisi ile bir ittifakımız var. İnşallah burada el ele vererek o ittifak dahilinde rekor bir oy almanın peşinde olacağız. Buradan bir şekilde bize küsmüş, kendisini başka partilere yönlendirmiş bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi ilçesinde ona bu gururu yaşatabilmek için dünya ile mücadele ederken bu arkadaşlarımızın da oyuna talip olduğumuzu onlarla da bu süreçte görüşerek gönüllerini almak için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı buradan söylüyorum. Çünkü burası başka bir yer. Burada siyasi saikler ile konuşmamak lazım bir dünya lideri var. Türkiye’nin adeta baştan sona yeniden imar edilmesini sağlayan bir dünya lideri var. Bir tarafta da dünyanın bütün egemen güçlerine karşı koyan ve ülkesinin vatandaşlarının hukukunu koruyan bir dünya lideri var oda bu ilçenin evladı Güneysu’lu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dolayısıyla bütün siyasi saikler bir tarafa bırakılmalıdır ve o dünya liderine sahip çıkılmalıdır.

 

Milletvekili Avcı  “Güneysu’ya Artvin’e kadar hizmet verecek bir hastane yapıyoruz”

 

Güneysu’ya Belediye Başkanı Rıfat Özer ile çok önemli hizmetler yaptıklarını aktaran milletvekili Avcı “Güneysu’ya çok hizmetler kazandırdık. Millet bahçelerinden tutun diğer yaptığımız bütün yatırımlara kadar hakikaten Güneysu’nun adeta çehresini değiştirdik. Şimdi 100 yataklı bir hastane yapıyoruz. Bütün bölgelere hizmet verecek sadece Rize’ye değil Rize’nin bütün ilçelerine hatta Artvin’e kadar hizmet verecek bir hastane yapıyoruz. yaptığımız sayısızca yatırım var. Bu eserlerin sahibi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Havalimanı, lojistik merkez, şimdi millet bahçesi, kentsel dönüşüm çalışmaları bunların tamamını altında Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası var. Güneysu’ya bu kadar emeği olan yaptığımız yapacağımız bütün işlerin altında imzası olan Cumhurbaşkanımıza ilçesi Güneysu’dan rekor bir oy bekliyoruz. Ben rekor bir oy alacağına yürekten inanıyorum ama hep daha fazlasını murad etmek Recep Tayyip Erdoğan’ın hakkıdır. Güneysu ya bu kadar emeği vardır” dedi.

 

Avcı sözlerine şöyle devam etti “Güneysu’da birkaç ciddi işimiz var. Güneysu’da doğal gaz çalışmalarımızı neredeyse %90’ın üzerine çıkardık. Diğer taraftan Güneysu’nun geleceği olan Handüzü’nün bir turizm bölgesine dönüştürülmesi projesidir. Bu konu ile ilgili karayollarıyla görüşmeleri yaptık. İnşallah karayolları standardında bir yol yapacağız” dedi.

 

İl Başkanı Ayar “31 Mart’ta Güneysu’dan tekrar birinciliğimizi tescillememizin zamanı”

 

Güneysu tanıtım toplantısında konuşma yapan  İl Başkanı Ayar “Bizler arkasında siyaset yapmaktan gurur duyduğumuz Recep Tayyip Erdoğan’ın kadrolarıyız. Ne kadar gurur duysak az. Doksanlı yıllarda İstanbul’un kaderini değiştiren, 2002’den sonra Türkiye’nin kaderini değiştiren 2014’ten sonra da dünyanın kaderini değiştiren bir adamla siyaset yapıyoruz. Bu gururların en büyüğü elbette ama bize bir o kadarda sorumluluk getiriyor. Bazen bu tarafı biraz es geçebiliyor unutabiliyoruz. Belki biraz bunları hatırlamak gerekir diye düşünüyorum. Güneysu ile ilgili baktığımızda Güneysu’nun 2024’te bu aşamalara geleceğini söyleseydiler kimse inanır mıydı? Rize ile ilgili aynı şekilde söyleseydi kimse inanır mıydı ? Bugün Rize’yi çevreleyen mega projeleri görüyorsunuz peki Türkiye’nin 2024’te bu aşamalara geleceğini söyleseydiler kimse inanır mıydı? 2002’nin şartlarından sonra bugünlere geleceğini söyleseydi kimse inanır mıydı? Hiç kimse inanmazdı. Bu kadar büyük hizmetleri yapan bir liderin arkasında siyaset yapmayı Allah bize nasip etti Allah’a hamd ediyoruz. Sorumluluklarımız için buradayız yola revan olduk. Hizmetler anlamında gerçekten çok şey yapıldı ama benim Recep Tayyip Erdoğan borcum var inanıyorum ki Türkiye’de herkesin Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan’a borcu var ama benim borcum başka. Ben 1988 yılından itibaren kendisiyle yol yürüyen bir kardeşinizim ve o günün Türkiye’sinde 28 Şubat sürecini iliklerimize kadar hepimiz yaşadık. Ben biraz daha fazla yaşadım. Bu kadar zorluklardan geçtikten sonra biz üniversitelerde kızlarımızı okutamıyorduk başörtü yasağından dolayı ama şu anda bakıyorum adliyede başörtülü savcı başörtülü hakimler görüyorum. Bizim buraya odaklanmamız lazım. Biz yapmadıklarımızdan değil yaptıklarımızdan eleştiriliyoruz. Yaptıklarımızın içerisinde şurası da şöyle olsaydı diyorlar. Çünkü yapmadığımız bir şeyi bulamıyorlar. Türkiye’yi bir baştan bir başa imar ettik değiştirdik dönüştürdük. Dokunulmadık alan bırakmadık. Ülkemize sayısız eserler kazandıran Rize’nin evladı Güneysu’nun evladı Cumhurbaşkanımıza Güneysu’dan rekor bir oy yakışır. 31 Mart’ta Güneysu’dan tekrar birinciliğimizi tescillememizin zamanı” dedi.

 

 

 

Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer “Hayal ettiğimiz Güneysu için daha yolun başındayız”

 

Güneysu Belediye Başkanı ve Başkan adayı Rıfat Özer tanıtım programında yaptığı konuşmasında  “Siz Güneysu hemşehrilerimin teveccühleri ve destekleriyle seçimi kazandık Güneysu için vatandaşımız için geleceğimiz için neler yapabiliriz diye başladığımız bu kısa görevin ilk günümüzdeki heyecan ve arzu ile teşkilatımız meclis üyelerimiz ve çalışanlarımız ile hep birlikte her gün tempomuz artırarak ve vizyonumuzu değiştirerek bugünlere getirdik. Her bir işte,  her bir eserde daha azimli  ve gayretlendik. Beş yıl kadar kısa bir sürede çok güzel işler başardık fakat hayal ettiğimiz Güneysu için daha yolun başındayız. Hep birlikte daha çok güzel işler başaracağız. Bu süreçte desteğini bizden esirgemeyen dünya liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, il başkanlarımıza, milletvekillerimize belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, mahalle başkanlarımıza, bizden dualarını esirgemeyen gençlerimize büyüklerimize bizden desteğini esirgemeyen siz değerli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. 31 Mart 2019 seçimlerinde rekor bir oy aldık. 31 Mart 2024 seçimlerinde de yine rekor bir oyla Sayın cumhurbaşkanımızı temsil edeceğimize inanıyorum. Bu salon bunun en büyük örneğidir. Hep birlikte başaracağız çünkü biz Güneysu’yu çok seviyoruz. Öyleyse durmak yok yola devam durmak yok hizmete devam” dedi.

 

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur