Muhammet Avcı, Şehir Hastanesi Rize’ nin Yüzölçümünü değiştirecek

AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, yapılmakta olan Rize şehir hastanesinin Rize’ nin yüz ölçümünü değiştirecek, şehre ekonomik katkı sunacak bir hastane olacağını söyledi
Bu haber 2024-04-17 01:54:35 eklenmiş ve 106 kez görüntülenmiştir.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, yapılmakta olan Rize şehir hastanesinin Rize’ nin yüz ölçümünü değiştirecek, şehre ekonomik katkı sunacak bir hastane olacağını söyledi

 Rize'nin çözüm bekleyen arazi sorununa yönelik büyük bir adım atılıyor. Kentteki arazi kısıtlılığına çare olacak olan Rize Şehir Hastanesi projesi, deniz dolgusu üzerine inşa ediliyor. Gündoğdu ve Hamidiye mahalleleri arasındaki sahil bandına planlanan hastane, Pazar ilçesindeki taş ocağından sağlanan malzemelerle denize dökülerek 350 bin metrekare alan kazandı. Bu önemli proje, Rize'nin sağlık altyapısını güçlendirirken, aynı zamanda sosyal ve ekonomik açıdan da büyük katkı sağlayacak.

 Hastane 850 Yataklı Olacak

 Hastane, 850 yatak kapasitesiyle hizmet verecek olup, zamanla ihtiyaçlar doğrultusunda kapasitesi artırılabilecek esneklikte tasarlanmıştır. Yöreye uygun mimariyle inşa edilecek olan hastane, 5 katlı ve denize sıfır konumda olacak. Proje kapsamında 14 bin beton blok, Karadeniz'in dalgalarından koruma amacıyla kullanılarak dolgu alanını güçlendirecek.

 

Şehir Hastanesi Yüzyıllarca Hastane İhtiyacını karşılayacak

 AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, projenin önemine vurgu yaparak, Rize'nin arazi ve arsa sorununu çözecek bu büyük adımın, şehrin sağlık ihtiyaçlarını yüz yıllar boyunca karşılayabilecek düzeyde olduğunu belirtti. Avcı ayrıca, hastanenin dünya standartlarında inşa edildiğini ve hızla ilerlediğini dile getirerek, Rize halkının en kısa sürede bu modern sağlık tesisiyle buluşacağını ifade etti.

 Rize Şehir Hastanesi projesi, Türkiye'nin yüz ölçümünü artıran deniz dolgusu üzerine yapılan bir hastane olmasıyla dikkat çekiyor. Bu nitelikli tesis, hastaların fiziksel ve psikolojik iyileşmesini destekleyecek şekilde tasarlanmış olup, dünya standartlarının üzerinde bir sağlık hizmeti sunmayı hedefliyor.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Muhammet Avcı Şehir Hastanesi Rize ’ nin Yüzölçümünü de ği şt ir e c ek
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur