Rizeli Servet Yardımcı Türkiye Futbol federasyonu Başkalığına adaylığını açıkladı...

Rizeli Servet Yardımcı Türkiye Futbol federasyonu Başkalığına adaylığını açıkladı
Bu haber 2024-04-18 17:38:32 eklenmiş ve 117 kez görüntülenmiştir.

UEFA’ da İcra Kurulu Başkanlığı yapan Rizeli Servet Yardımcı Türkiye Futbol federasyonu Başkalığına adaylığını açıkladı

 Türk futbolunun içinde bulunduğu kaostan çıkması için futbolu bilen birinin federasyon başkanı olması gerektiğini ifade eden Servet Yardımcı, “Yıllardır Türk futbolunun içindeyim. Sorunları iliyorum, çözmek için aday oldum. Türkiye’ de futbolun hak ettiği yerde olmadığını görüyorum. Liyakatli bir ekiple yola çıktım” dedi

 Adaylık sürecindeki hedeflerine de değinen Yardımcı, Türk futbolunu uluslararası standartlara uygun bir şekilde yönetmeyi ve futbolun ülkeye katma değer yaratan bir sektör haline gelmesini sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi. Ayrıca Anadolu futbolu ve alt liglerin desteklenerek maddi kaynakların adil bir şekilde paylaşılacağını vurguladı.

 

 Yardımcı, Türk hakemliğinin uluslararası seviyeye yeniden kavuşturulması ve futbol kamuoyunun memnuniyetini sağlayacak kurumsal yapıların oluşturulması için çaba harcayacaklarını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ise 18 Temmuz'da yapılacak TFF Mali Genel Kurulu'nu seçimli genel kurul olarak düzenleme kararı almıştı. Servet Yardımcı, projelerini ve vizyonunu önümüzdeki günlerde düzenleyeceği bir basın toplantısında futbol kamuoyuyla ve basın mensuplarıyla paylaşacağını ifade etti. Bu gelişmeler, Türk futbolunda önümüzdeki dönemde yaşanacak değişim ve yenilikler açısından büyük bir öneme sahip olacak.

 

Servet Yardımcı kimdir?

 

Servet Yardımcı 26 Aralık 1957 yılında Rize’de dünyaya geldi. Bir dönem amatör olarak futbol oynayan yardımcı Rizespor’da yöneticilik yaptı. Londra Metropolitan Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu.

 

Servet Yardımcı ilk kez 2008 yılında Hasan Doğan’ın listesinden Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna girdi. Hasan Doğan döneminde Başkan Vekilliği görevi üstlenen Yardımcı sonrasında benzer şekilde Mahmut Özgener döneminde Başkan Vekili olarak görev yapmaya devam etti. Mehmet Ali Aydınlar döneminde yönetim kurulu üyesi olan Yardımcı, 2012 yılında görevine başlayan Yıldırım Demirören döneminde ise 1. Başkan Vekili oldu. Nihat Özdemir döneminde ise Türkiye Futbol Federasyonu’nun FIFA ve UEFA ile ilişkilerini yürüttü. 2015 yılında UEFA Yönetim Kuruluna girmek için aday oldu ancak seçilmedi. 5 Nisan 2017'deki 41. UEFA Kongresinde yapılan seçimi kazanan Yardımcı, UEFA Yönetim Kuruluna girdi. 2021'de yeniden aday oldu ve tekrar seçildi. Yardımcı son olarak 2022 yılında yapılan TFF Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulunda görevini bıraktı.

 

SERVET YARDIMCI'NIN MESLEĞİ NE?

 40 yıldır iş hayatında armatörlük ve tersanecilik alanında çalışan, aile şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Yardımcı, 2008 yılından itibaren çeşitli dönemlerde TFF yönetimlerinde yer aldı, bir süre de TFF Başkanlığı da yaptı.

 

Şenes Erzik sonrası UEFA'da en üst seviyede görev yapan ilk Türk olan Servet Yardımcı, 7 yıldır UEFA İcra Kurulu Üyeliği'ni sürdürüyor. Bu süreçte 1 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupa Finali’nin Türkiye’de yapılmasını, Monte Carlo’dan sonra 2 yıl üst üste UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi kura çekimlerinin Türkiye ev sahipliğinde organize edilmesini sağladı. Ayrıca 2032 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Türkiye’de (İtalya ortaklığıyla) yapılacak olmasına öncülük etti.

 

 

ETİKETLER : UEFA ’ da İcra Kurulu Başkanlığı yapan Rizeli Servet Yardımcı Türkiye Futbol federasyonu Başkalığına adaylığını açıklad ı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur