TÜRKSAT 6A, Fırlatma alanına doğru yola çıktı!

Ülkemizin yerli ve milli imkanlarla üretilen ilk haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A uzay yolculuğuna hazırlanıyor!
Bu haber 2024-06-05 20:24:37 eklenmiş ve 100 kez görüntülenmiştir.

TUBITAK UZAY’dan edindiğimiz bilgiye göre,  Türkiye’de üretilen sistemler içerisinde dünyaya en uzak noktada görev yapacak uydu TÜRKSAT 6A  haberleşme uydusu uçakla Ankara Mürted Havaalanı'ndan, ABD Cape Canaveral'da sonlanacak ve yaklaşık 24 saat sürecek  yolculuğuna başladı.

TÜRKSAT 6A’nın Space X Firmasına ait Falcon-9 Roketiyle 8 / Temmuz  ayında fırlatılması planlanıyor.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, TÜRKSAT ve TÜBİTAK KAMAG koodinatörlüğündeki TÜRKSAT6A Projesi; TÜBİTAK Uzay, ASELSAN, TUSAŞ ve CTECH gibi yerli sanayimizin emekleri ve çalışmaları ile hayata geçti.

 

TÜRKSAT 6A

TÜRKSAT 6A, Türkiye’de yerli olarak geliştirilen ve ülkemizin uzay alanındaki yeteneklerimizi daha da ileri götürmeyi amaçlayan ilk haberleşme uydusu projesidir. 1994 yılında göreve başlayan TÜRKSAT 1B ve takip eden TÜRKSAT 1C, 2A, 3A, 4A, 5A ve 5B uyduları ile ülkemizde bu alanda hizmet sağlanmış ve sağlanmaktadır. Ancak bu uydular yurtdışı firmalardan temin edilmiştir. TÜRKSAT 6A projesinde ise TÜBİTAK UZAY, daha önceki RASAT ve GÖKTÜRK-2 projelerinde kazanılan uzay alanındaki tecrübelerinden de faydalanarak, proje ortakları TUSAŞ, ASELSAN ve CTECH firmaları ile birlikte milli haberleşme uydu platformunu geliştirmektedir.

 

Yakıt dâhil, 4 tonun üzerinde bir kütleye sahip olacak olan uydu, 42 derece doğu boylamında yer sabit yörüngeye yerleştirilecektir. TÜRKSAT 6A Uydusu, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Asya kıtasının büyük bir bölümündeki son kullanıcılara hizmet edecektir. Proje kapsamında, uydu üzerinde kullanılacak yeni geliştirilen birçok alt sisteme uzay ve uydu tarihçesi kazandırılacak ve söz konusu alt sistemler, milli haberleşme uydularının alt yapısını oluşturacaktır. Projede son aşama olan Uçuş Modeli testlerine başlanmış, uydunun uzay koşullarına uygunluğu ve işlevselliğine yönelik testler yürütülmektedir.

 

ETİKETLER : Ülkemizin yerli ve milli imkanlarla üretilen ilk haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A uzay yolculuğuna hazırlanıyor!
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer TEKNOLOJİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur