DP Genel Başkanı : Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nü desteklediğini açıkladı...

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nü desteklediğini açıkladı.
Bu haber 2017-06-17 23:32:09 eklenmiş ve 900 kez görüntülenmiştir.

“Adana-Mit tırları FETÖ tarafından Türkiye Cumhuriyeti'ni uluslarası alanda “Terör örgütlerine destek” ithamı için gerçekleştirilen bir İHANET operasyonudur”

 

“Ana muhalefet partisi liderinin “adalet arıyorum” noktasına gelmesinin, Türkiye'nin derinden nefes almasına ve topyekun idrak tazelememize vesile olmasını temenni ederim”

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünü desteklediğini açıkladı.

Genel Başkanımız Gültekin Uysal, dün Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrası geçmiş olsun dileklerini paylaştı.

Akşam saatlerinde katıldığı Halk TV’deki programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünü desteklediğini açıklayan Genel Başkanımız Uysal, şunları ifade etti.

 

“Türkiye kademe kademe rengi koyulaşan bir otoriter dönemi yaşıyor”

 

“Ana muhalefet partisi liderinin “adalet arıyorum” noktasına gelmesinin, Türkiye'nin derinden nefes almasına ve topyekun idrak tazelememize vesile olmasını temenni ederim.

 

Otoriter rejimler için şöyle bir tarif yapılır; bütün yasaklar yazılı değildir diye. Türkiye maalesef kademe kademe rengi koyulaşan bir otoriter dönemi yaşıyor. Muhalefet kriminalize edilerek; “muhalefet etmek” adeta fiilen yasaklanıyor.

 

Referandum döneminde itiraz ettiğimiz kararlar, gerekçeler bugün çok daha fazla anlam bulmuştur. Bugün artık demokratik tavır alanları için, muhalefet için oksijen bitmiştir. Türkiye'de hiç kimse “mış gibi” yapamaz artık!.

 

“Muhalif düşünceler kamu eliyle, yargı eliyle daraltılıyor”

 

Ülkede demokrasi ve hukukun asgari şartlarının bile temin edilmediği, bu millet için hür eşitlik temelinde adaleti milli güvenlik şemsiyemiz yapmamız gerekirken; “herkes eşit ama birileri daha eşittir” mantığıyla davranıyoruz. Çok uzun süredir kademe kademe, referandumda bir kısmına resmiyet giydirilen, netice itibariyle bugün muhalif düşüncelerin kamu eliyle, yargı eliyle daraltıldığı bu manadaki anlayışlar içerisinde Türkiye’nin geleceğini kuşatmakta büyük problemler yaşayacağını görüyoruz.

 

“Bu anlayıştan bir hayır çıkmaz!”

 

15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü ile ilgili kamuoyunun zihninde boşlukta kalan yerler olmakla beraber bu darbe teşebbüsünün merkezinde FETÖ Terör Örgütü'nün olduğu gerçeğini unutmamalı. Ancak, bugünkü iktidarımızın; bu manada Türkiye’nin durduğu pozisyonu, uluslararası alanda da zedeleyecek, Türkiye’yi biraz daha içine kapatarak bu ülkeyi yönetme niyetiyle yürüdüğünü görüyoruz. Buradan, bu anlayıştan bir hayır çıkmaz!

 

“Anayasal Toplumsal Sözleşme tahrip edildi”

 

Herkesi kapsaması gereken 'Devlet', bir kişi merkezinde yeniden kodlanarak, birliğimizin teminatı olan 'Anayasal Toplumsal Sözleşme' tahrip edildi.

 

Demokratik temsiliyet içerisinde maalesef bu demokratik alanların bitmesi, ister istemez toplumsal alana, sokaklara taşmıştır bugün. Temsili siyasetin fonksiyon göremez hale geldiği eşikte, siyasal muhalefet toplumsal muhalefet ile birlikte sokağa taşar. Tüm siyasi aktörler bu sokağa taşma aşamasında siyasi mücadelenin meşru alanda kalması için azami dikkat ve çaba sarf etmelidir.

 

Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu tavrı umut ederim ki Türkiye için bir nefes almaya, demokratik tavır alanlarının genişlemesine vesile olur. Pek çok insanın, bireysel vatandaştan büyük sermayeye varıncaya kadar, “mış” gibi yaparak değil; hesap kitap yaparak, aklıyla, yüreğiyle tavır alması gereken bir gündeyiz.

 

Bütün bunlar ışığında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adalet yürüyüşü” insiyatifi, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını da aşan bir mana ifade etmektedir.

 

“Adana-Mit tırları FETÖ tarafından Türkiye Cumhuriyeti'ni uluslarası alanda “Terör örgütlerine destek” ithamı için gerçekleştirilen bir İHANET operasyonudur”

 

Davanın konusu Adana-Mit tırları operasyonu ile ilgili de ayrıca birkaç görüşümü peşinen ifade etmek ve kamuoyu ile paylaşmak isterim:

 

Adana-Mit tırları FETÖ tarafından Türkiye Cumhuriyeti'ni uluslarası alanda “Terör örgütlerine destek” ithamı için gerçekleştirilen bir İHANET operasyonudur.

Adana-Mit Tırları operasyonu maalesef AKP iktidarının bakan ve yöneticileri tarafından çelişkili açıklamalar dolayısıyla doğru yönetilememiştir.

Mit Tırları davası, mahkemenin 'Devlet'in gizli bilgilerini ifşa' hükmü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne uluslararası zeminde aleyhte veri olabilir.”

ETİKETLER : DP GÜLTEKİN UYSAL
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur