Rizeli Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sağlık Bakanı olarak atandı.
Bu haber 2024-07-03 00:35:05 eklenmiş ve 187 kez görüntülenmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sağlık Bakanı olarak atandı.

 

Prof. Dr. Memişoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görevden affını istemesi ve bu talebin kabul edilmesinin ardından Sağlık Bakanlığı görevine getirildi. Memişoğlu, daha önce İstanbul'da yürüttüğü başarılı sağlık yönetimi ile tanınıyor.

Aynı kararla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yerine de Murat Kurum atandı. Atamaların, Anayasa'nın 104 ve 106. maddeleri gereğince gerçekleştirildiği belirtildi.

 

 

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, özellikle pandemi sürecindeki çalışmalarıyla öne çıkmış ve sağlık alanındaki projeleriyle takdir toplamıştı. Memişoğlu'nun yeni görevinde de sağlık sektöründeki reformlarını sürdüreceği ifade ediliyor.

 

Kemal Memişoğlu kimdir, nereli? Prof. Dr. Kemal Memişoğlu biyografisi

Gündemin merak edilen isimleri arasında "Kemal Memişoğlu" yer aldı. Kariyeri ve özel hayatına dair bilgileri derlediğimiz Kemal Memişoğlu biyografisi haberimizde...

Türkiye'nin sağlık alanında önemli isimlerinden biri olan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, vatandaşların merak konusu oldu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan ve başarılı bir kariyere imza atan Memişoğlu'nun hayatı araştırılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürü görevini yürüten Kemal Memişoğlu'nun adı Sağlık Bakanı görevi için geçiyor.

Bu kapsamda, "Kemal Memişoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli" sorularının yanıtı haberimizde...

İşte Prof. Dr. Kemal Memişoğlu biyografisi...

Kemal Memişoğlu kimdir

Kemal Memişoğlu aslen Rizeli olup, 1966 yılında Trabzon’da dünyaya geldi.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1990 yılında bitirdikten sonra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden 1995 yılında Genel Cerrahi Uzmanlığını aldı.

Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel yayını bulunan Prof. Dr. Memişoğlu, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak çalıştı.

Akabinde ise İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği’nde Tıbbi Hizmetler Başkanı, ardından Genel Sekreter olarak görev yaptı.

2016’da İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atandı. Dün gecede Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sağlık Bakanlığına atandı

 

 

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Güncel Haber, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun, spor, siyaset,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur