Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak: Emekliye Yine Yeniden Hayal Kırıklığı...

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak Emekliler için yine yeniden hayal kırıklığı başlıklı basın açıklamasında, Temmuz ayında emeklilere yapılması olası olan enflasyon kadar maaş artışını, yetersiz olduğunu vurgulayarak eleştirilerde bulundu...
Bu haber 2024-07-04 13:48:50 eklenmiş ve 185 kez görüntülenmiştir.

 

TÜİK 2024 Haziran enflasyonunu açıkladı.

TÜİK tarafından yapılan açıklamada  Haziran ayı TÜFE'de aylık enflasyon oranı yüzde  1.64   olarak gerçekleşti.

Açıklanan enflasyon rakamları ile memur ve emeklilerin Temmuz ayı zam oranları belli oldu…

Yıllık enflasyon 71.60 olarak gerçekleşti. Buna göre, temmuzda memur ve memur emeklilerinin maaşı yüzde 19,31 SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı yüzde 24,73 zamlanacak.

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak Emekliler için yine yeniden hayal kırıklığı  başlığı adı altında yaptığı  yazılı basın açıklamasında, Temmuz ayında emeklilere yapılması olası olan enflasyon kadar maaş artışını, yetersiz olduğunu vurgulayarak eleştirdi.

 

 Başkan Bayrak, açıklamalarında şu ifadelere yerverdi:

 

Emekliye yine yeniden Hayal Kırıklığı

Ülkemizin kalkınması için hizmet süresi dolana kadar canla, başla çalışan vatandaşlarımız emekli olup rahat, huzurlu yaşamı amaçladığı halde maalesef yine yeniden hayal kırıklığı yaşamaktadır. Her emeklinin doğal olarak Sosyal devletten  beklentileri vardır.

Bu beklentiler karşılığında devletin görevi onlara hayal kırıklığı yaşatmamaktır. Emeklilerin devletten beklentisi malumunuz  haneyi rahat geçindirecek düzeyde maaş almaktır.

Vatandaşlarımız emekli olmadan görevi sürdürürken hanesini mutlu edebilmek için nice emekler vererek eşini, çocuklarını  başkalarına muhtaç etmemeye çalışıp, yemeden yedirmiş giymeden giydirmiş çilekeş insanlardır. Bu yorgun insanların refahı mutluluğu devletin refahı ve mutluluğudur. Emeklilerimiz Baş belası değildirler,Baş tacıdırlar. Ne yazıktır ki Türkiye'de vatandaşlarımız gerçek anlamda Emek li olamamaktadır. Bunun nedeni Emekli olduktan sonra bile hayatlarını idame edebilmek için çalışmaya devam etmek zorunda kalmaktadırlar.

 

 Bu artış yeterli değildir

 

Emekçilerimizin son zamlardan sonra alacakları maaş yeterli değildir.Yapılan bu artışların enflasyon karşısında kısa sürede eriyeceğini hepimiz biliyoruz. Emeklilerin aldığı maaş evin kirasına yetmezken su, telefon, elektrik, doğal gaz vs gibi giderleri nasıl karşılayacak? İktidar hiç düşünmüyor mu emekli ne yiyecek, ne içecek, dedeler, babaanneler torunlara nasıl harçlık verecek?

 

Kendilerine gelince para var emekliye gelince para yok

 

AK Parti zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan bu sisteme ısrarla devam ediyor. Kendilerine sıra gelince 3-4 Hatta 5 yerden ballı maaşlar almaktan imtina etmiyorlar. Fakat vatandaşa gelince para yok diyorlar. Devlete vergisini vermiş, yıllarca prim Ödemiş emeklilerimize 10.000 lirayı reva görürken bir yandan kendilerine yakın firmaların milyonlarca vergi borcunu silmekten geri durmuyorlar.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Güncel Haber, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun, spor, siyaset,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur