İLÇE KAYMAKAMI MUHAMMED İKBAL YELEK’ İN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI
15 Temmuz; bu topraklarda mevzu bahis vatan olduğunda
“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” şiarıyla, mermilerin, tankların, F16’ların karşısında sıradağlar gibi duranların hiç bitmeyeceğini Aziz Milletimizin tüm dünyaya en yüksek nidalarla tekrardan haykırdığı gündür.
Merhum Mehmet Akif Ersoy’un
“ Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak,
O benim milletimin yıldızıdır parlayacak;
O benimdir o benim milletimindir ancak.”
dizelerinden aldığımız güç ve ilham ile canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hain darbe girişimi karşısında korumak için kadını erkeği yaşlısı genciyle canını ortaya koymuş olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz.
Aziz Milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde iradesine ve özgürlüğüne yapılan bu haince saldırıya karşı cesaret ve dirayetiyle, kararlı dimdik bir duruş sergileyerek, yeniden bir dirilişe imza atmış, Çanakkale’de, Sakarya’da Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve eşsiz fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmayacağımız o karanlık geceyi aydınlatan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, gazilerimize, sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum.
Muhammed İkbal YELEK
Güneysu İlçe Kaymakamı