Ocaklı, AKP’li Vekillere seslendi: Keyifle içtiğiniz çay keyfinizi kaçıracak...

TBMM Genel Kurulunda çay üreticilerinin sorunları hakkında konuşan CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, iktidara mensup milletvekillerine seslenerek, “İçtiğiniz, size keyif veren çay keyfinizi kaçıracak, haberiniz olsun” dedi.
Bu haber 2024-07-25 21:09:37 eklenmiş ve 1520 kez görüntülenmiştir.

TBMM Genel Kurulunda  çay üreticilerinin sorunları hakkında konuşan CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, iktidara mensup milletvekillerine seslenerek, “İçtiğiniz, size keyif veren çay keyfinizi kaçıracak, haberiniz olsun” dedi.

Ocaklı, yaş çaya beklentilerin çok altında verilen fiyata bile üreticilerin çayını satamadığını, ÇAYKUR’un kapasitesini artırmadığı ve olan kapasitesini de tam olarak kullanamadığı için özel çay şirketlerinin yaş çayı üreticiden yok pahasına satın aldığını söyledi.

AKP iktidarının bu duruma müdahale etmediğini ve üreticilerin özel şirketlere ezdirildiğini ifade eden Ocaklı, “17 TL verdiğiniz fiyata şu anda özel sektör 10 TL’ye 12 TL’ye çayı almaya mecbur bırakıyor, müdahale etmiyorsunuz.” dedi.

ÜRETİCİLER GECE 2’YE KADAR 3’E KADAR ÇAY SATMAK İÇİN BEKLİYOR

İnsanların gece 2’ye 3’e kadar çayını satmak için araçlarının başında beklediğini ve iktidarın bunu düzenleyemediğini belirten Ocaklı, “Özel sektöre mahkumiyeti kaldıramadınız. Yaş çay taban fiyatı 17 TL yetmez dedik, dinlemediniz. Şimdi üretici bu çayı sürdürebilir halden çıktı.” diye konuştu. 

ÇAYKUR KAPASİTE ARTIRMALIDIR

ÇAYKUR’un kapasitesini artırması gerektiğini söyleyen Ocaklı, “Kota ve kontenjan planlamasını yıllık olarak yapamadığınız için çay üreticisi bugün bu sorunları yaşıyor. Gelin bir komisyon kuralım, nerede tıkandığını görelim.” ifadelerini kullandı.

ELEŞTİRENLERİ SÜRGÜNE GÖNDEREN GENEL MÜDÜR VAR!

“Eleştiri yapanları işyerlerinden başka yerlere sürme girişiminde bulunan Genel Müdür var.” diye konuşan Ocaklı, bunları tek tek açıklayacağını ve peşini bırakmayacağını söyledi.

KEYİFLE İÇTİĞİNİZ ÇAY KEYFİNİZİ KAÇIRACAK

İktidarın, üreticilerin de ÇAYKUR işçilerinin de hakkını vermediğini kaydeden Ocaklı, sözlerini, “Gelin bunu konuşalım dediğimizde de Araştırma Önergelerini reddediyorsunuz. Nasıl çıkacaksınız bu milletin karşısına? Karadeniz’e gelmeyin. O içtiğiniz, size keyif veren çay keyfinizi kaçıracak, haberiniz olsun. Sizden ricam şu; bir komisyon kuracağız, ÇAYKUR neden bu halde, çay neden bu halde araştıracağız. Gelin çay üreticilerimiz için bunu birlikte araştıralım.” şeklinde tamamladı.

ETİKETLER : a s e d c v f t g h n mj ku ıol o p ş ğ ü i
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Güncel Haber, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun, spor, siyaset,
© Copyright 2025 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur