Rize'de Sosyal Hizmetler İstişare Toplantısı: Güçlü Aileler, Güçlü Toplum...
Valisi Baydaş: “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, toplumun her kesimine dokunmakta ve hizmet vermektedir. Hizmetlerde varsa sorunlar, her birini burada istişare edeceğiz. Şehrimizle ilgili eksik gördüğümüz hususları gözden geçireceğiz. Bakanlığımız bu hususları değerlendirecektir.”
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan/yapılması istenilen projelerin uygulanması aşamasında karşılaşılan güçlükler ve çözüm önerileri, İl merkezi ve ilçelerden gelen proje örnekleri,
VEFA (Yaşlı Evde Bakım) personelleri ve projeleri değerlendirildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Genel Müdürlüklerin projeleri hakkında bilgilendirmeler yapılarak istişareler gerçekleştirildi:
▪Güçlü Aile, Güçlü Toplum,
▪Kadınların Güçlendirilmesi,
▪Sağlıklı Yaşlanma ve Kuşaklararası İletişim,
▪Ebeveyn Kaybı Yaşamış Çocukların Güçlendirilmesi.
Toplantıya Vali Baydaş'ın yanı sıra; eşi Zeyneb Baydaş, Vali Yardımcısı Hatice Cemre İncesu, Kaymakamlar ve eşleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Danışmanları Elif Nur Yaman ve Sevim Karaloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Köse, Rize sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe, gsb_rize İl Müdürü Ramazan Öztürk, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürleri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürleri katıldı.