Rize, Nehir İçin Seferber Oldu...

Rize`nin Ardeşen ilçesinde 8 gün önce dere sularına kapılarak kaybolan Nehir`i bulmak için vatandaşlar seferber oldu.
Bu haber 2017-06-29 00:18:15 eklenmiş ve 787 kez görüntülenmiştir.

Rize`nin Ardeşen ilçesinde dereye düşerek kaybolan 11 yaşındaki kız çocuğun bulunması için sosyal medyada örgütlenen ve bölge köylerden gelen yaklaşık 300 kişi Tunca Deresi`nde arama çalışmalarını sürdürüyor.

Tunca beldesi Armutluk köyünde, 19 Haziran`da, ayağından suya düşen kara lastiğini almaya çalışırken düştüğü derede akıntıya kapılan 11 yaşındaki Nehir Zenginal`ın bulunabilmesi için başlatılan çalışmalar, Ramazan Bayramı`nda da devam etti.

Sosyal medyada örgütlenerek Rize`nin çeşitli ilçelerinden gelen 200 kişi, bölge köylerden gelenler ile Rafting Kulübü üyelerinden oluşan toplam 300 kişilik grup çalışmalara katıldı. 

Tunca Deresi`nde yaklaşık 18 kilometrelik bölümünde yürütülen çalışmalara, kayıp kızın babası Kadir Zenginal, akrabaları ve köylüler de destek verdi.

Coğrafi koşulların zorluğu, irili ufaklı şelaleler ve zorlu kayalar nedeniyle derede güçlükle yürütülen çalışmalardan bugün de sonuç alınamadı.

Su altı gözlüğü kullanan rafting sporcuları bellerine ip bağlayarak büyük kaya altlarına baktı. Arazide zaman zaman vatandaşlar sarp kayaların geçit vermemesi nedeniyle derenin belli bölgelerinde arama yapamadı. 

Dere yatağını inceleyen vatandaşlar her taşın altını aramak için gayret gösterdi. Derenin derinliği kimi yerlerde derenin yönü değiştirilerek azaltılmaya çalışıldı. Civar köylerden de yoğun katılımının olduğu arama çalışmaları yaklaşık 25 kilometre boyunca devam diyor.

Çalışmaların yarın da devam edeceği belirtildi.

 

Sabahın ilk saatlerinde başlayan arama çalışmalarında kendisine görev yükleyen İslam Şeker isimli bir vatandaş Nehir’i arama çalışmalarının devam ettiğini ve bulunması için gereken her şeyi yapacaklarını dile getirerek “Birkaç ekip varız, biz yukarıya doğru gidiyoruz, bazı arkadaşlarımız aşağıdan geliyor. Bakıyoruz, her tarafı arıyoruz İnşallah buluruz” ifadelerini kullandı.

Nehir’i bulmaktan başka çareleri olmadığını dile getiren bir başka gönüllü 60 yaşındaki Ali Şeker ise “Sabahtan beri bütün köylü derede dolaşıyor, henüz bir sonuca ulaşamadık. Dere bayağı büyük, karşıdan karşıya zor geçiliyor. Nehir bulunacak yani başka çaresi yok. Bütün halkımıza teşekkür ederiz herkes uğraşıyor. Ben 60 yaşındayım 60 yaşındaki adam derede dolaşıyor. İnşallah bulacağız kızımızı” dedi.
Çocuğun denize sürüklenmesinden korktuklarını dile getiren Mustafa Topal “Çocuk dereye düştüğünde dere daha da büyümüştü. Bende denize sürüklenmesinden korkuyorum fakat inşallah sürüklenmemiştir” şeklinde konuştu.

Aramaya katılan Ali Osman Öztürk,  yaptığı açıklamada, yapılan çağrı üzerine çalışmaya katıldığını belirterek "Nehir kızımıza ulaşmaya çalışıyoruz. İnşallah bir sonuç alırız." dedi.

Fatih Püne ise yörede doğup büyüdüğünü belirterek "Elimizden geldiği kadarıyla her taşın altına bakmaya çalışıyoruz. Arazi şartları bizi zorluyor ama Ramazan Bayramı hürmetine kızımızın hiç olmazsa cesedine ulaşmak istiyoruz. Herkesten dua ve yardım bekliyoruz." diye konuştu.

 

KAYNAK :http://www.rizehaber.org/Haber/Rize-Nehir-Icin-Seferber-Oldu-8175.html

ETİKETLER : Rize Ardeşen kaybolan Nehir GÜNEYSU HABER
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur