Muhittin Bayrak: "Emekli Aç, Emekli Perişan! 4 Bin TL ile Kim Bayram Edebilir?"

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 4 bin TL’ye çıkarılmasını eleştirerek, bu rakamın milyonlarca emeklinin yaşadığı sefaletin üzerini örtmeye yetmeyeceğini söyledi.
Bu haber 2025-03-12 03:42:19 eklenmiş ve 61 kez görüntülenmiştir.

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 4 bin TL’ye çıkarılmasını eleştirerek, bu rakamın milyonlarca emeklinin yaşadığı sefaletin üzerini örtmeye yetmeyeceğini söyledi.

"Emeklilerimiz Hayatta Kalma Mücadelesi Veriyor"

“Bugün Türkiye’de emekliler, ‘hayatta kalabilir miyim?’ diye düşünüyor.  14 bin 469 TL maaş alan bir emekli, kirayı mı ödesin, pazara mı çıksın, ilacını mı alsın? Elektrik, su, doğalgaz faturası mı yatırsın? Torununa harçlık mı versin? Şimdi de ‘müjde’ diyerek 4 bin TL’yi önlerine koyuyorlar. Hangi emekli bu parayla bayram edebilir?"

Bayrak, iktidarın emeklilere sosyal artık muamelesi yaptığını belirterek, verilen ikramiyenin ancak birkaç günlük mutfak alışverişine yetebileceğini vurguladı.

"Almanya Bizi Kıskanıyormuş Öyle mi?"

“Her fırsatta ‘Almanya bizi kıskanıyor’ diyorlar. Almanya’da en düşük emekli maaşı 1.200 Euro yani 42 bin TL civarında. Türkiye’de milyonlarca emekli  14 bin 469 TL ile hayatta kalmaya çalışıyor. Almanya’da emekliler sağlık, ulaşım, tatil ve sosyal desteklerden faydalanırken, bizim emeklilerimiz pazarda çürük sebze seçiyor. Şimdi soruyorum: Kim kimi kıskanıyor?"

"Emekliyi Unutanlar, Sandıkta Hatırlatırız!"

Bayrak, emeklilerin açlığa mahkûm edildiğini ve bayramı bile doğru düzgün yaşayamadığını belirterek, şu sert sözleri dile getirdi:

 

“Bu ülkenin emeklileri yıllarca çalıştı, üretti, vergisini ödedi. Şimdi ne halde? Çarşıya çıkmaya korkuyor, pazarın son saatini bekliyor, torununa harçlık veremiyor, maaşı faturalara yetmiyor. Emekliyi yok sayanlar, şunu iyi bilsin: Bu halk, kendisini unutanları sandıkta hatırlatmasını bilir!"

Memleket Partisi olarak emeklilerin insanca yaşayacağı bir düzen kuracaklarını vurgulayan Bayrak, sadaka değil, hak ettiklerini alacakları bir Türkiye için mücadele ettiklerini söyledi.

ETİKETLER : Muhittin Bayrak:
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Güncel Haber, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun, spor, siyaset,
© Copyright 2025 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur