Rize’nin Fındıklı ilçesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına karşı başlatılan “Adalet ve Demokrasi Nöbeti” sekizinci gününe girdi. Aksu Mahallesi’nde her gece toplanan yurttaşlar, sloganlar ve konuşmalar eşliğinde İmamoğlu’na desteklerini sürdürüyor.
Haber: Semra SAKARYA
“Direnişten Vazgeçmeyeceğiz”
Nöbete katılan yurttaşlardan biri, mücadeleyi bırakmayacaklarını vurgulayarak, “Bir Aksulu olarak bu eylemin burada yapılması bizim için onur verici. Keşke horonlarımızı, düğünlerimizi coşkuyla yapabilsek ama bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum bizi direnmeye itiyor. 12 Eylül dönemini aratmayacak uygulamalarla karşı karşıyayız. Umutsuzluğa kapılmadan, direne direne kazanacağız” dedi.
“Adalet Herkes İçindir”
Yargı sürecinin şeffaf olması gerektiğini belirten bir başka yurttaş ise, “Ekrem Başkan’ın adil yargılanmasını istiyoruz. Düzmece dosyalar ve gizli tanık ifadeleriyle yapılan hukuksuz yargılamalara karşı sesimizi yükseltiyoruz. Mahkemelerin canlı yayınlanmasını ve herkesin olup biteni görmesini talep ediyoruz. Adalet sadece bazıları için değil, herkes içindir. Bugün İmamoğlu yargılanırken, geçmişte devlet kaynaklarını kötüye kullananların da hesap vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Kadınlardan Güçlü Mesaj: “Direnişin Öznesiyiz”
Kadın katılımcılar da demokrasi mücadelesinde kararlı olduklarını belirterek, “Bizler özgürlük, demokrasi ve adil bir gelecek için buradayız. Dayanışmayla, umutla ve kararlılıkla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Biz kadınlar küfrün nesnesi değil, direnişin öznesiyiz” şeklinde konuştu.