Tek gıda İş Sendikası Rize il temsilcisi Ahmet Feyiz, Çaykur siyasetten ve pasif yönetiminden acilen kurtarılmalıdır.

Çaykur’a alınacak 1500 mevsimlik geçici işçi ile ilgili AKP Rize il başkanı Yılmaz Katmer’in açıklamalarına yönelik bir tepkide Tek gıda İş Sendikası Rize il temsilcisi Ahmet Feyiz’den geldi.
Bu haber 2025-05-06 23:43:33 eklenmiş ve 137 kez görüntülenmiştir.

Çaykur’a alınacak 1500 mevsimlik geçici işçi ile ilgili AKP Rize il başkanı Yılmaz Katmer’in açıklamalarına yönelik bir tepkide Tek gıda İş Sendikası Rize il temsilcisi Ahmet Feyiz’den geldi.

Haber: Gençağa Karafazlı

 “210 bin üreticinin ve Çaykur’un kaderi bir siyasi partinin başkanının ve üç beş çay patronunun iki dudağının arasında olmamalı”

 Bu kadar tiyatro bu kadar mağduriyet algısı artık yeter diyen Ahmet Feyiz şunları söyledi:

 

“100 yıllık bir kurumun işe alım açıklamasını siyasi bir partinin başkanının yapması amacın ne olduğunu gayet net açıklıyor. Bir siyasi partinin iktidar gücünü kullanarak kamu işe alım süreçlerine müdahale etmesi hukukun üstünlüğü ve eşit yurttaşlık ilkeleriyle bağdaşmaz kamu kurumlarının tarafsızlığı demokrasi ve toplumsal barışın temelidir SGK şartı ise işi bilmezliğin bir ürünüdür.

 Çalışma ve sözleşme hürriyeti anayasanın 48.maddesinde açıkça düzenlemiş herkes dilediği alanda çalışma özgürlüğüne sahiptir. Bu nedenle sigortası bulunan herhangi bir yurttaşın kamuda ve başka bir işte başvuru yapma hakkı anayasa ile güvence altına alınmıştır.

 

210 bin üreticinin ve Çaykur’un kaderi bir siyasi partinin başkanının ve üç beş çay patronunun iki dudağının arasında olmamalı. Çaykur ve çay bölgenin ve ülkenin lokomotifidir böyle kapı arkası ucuz pazarlıklara bırakılmamalı Çaykur siyasetten ve pasif yönetiminden acilen kurtarılmalıdır.

 Çay fiyatı belirlenmesi anlamında daha kalıcı ve verimli projeler üretilmelidir. Çiftçilerimizin İklim değişikliklerinden olumsuz etkilendiği ön görülmeyen yağışlar, heyelanlar, şiddetli kuraklık, artan zararlı böcekler, üretim alanlarının daralması gibi bir dizi zorluğu beraberinde getirdiği bu etkilerin çayın kalitesini düşürüp çiftçilerimizin geçim kaynağı üzerinde önemli etkilere neden oluyor. Dolayısıyla tüm bu olumsuzluklar göz önünde bulundurularak halkın yaşadığı gerçek enflasyona göre çayın fiyatını gerçek sahipleri belirlemelidir.” İfadelerine yer verdi.


 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Ahmet Feyiz Çaykur üzerine bu kadar tiyatro bu kadar mağduriyet algısı artık yeter…
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -

Güneysu53.com - Guneysu53 - Güncel Haber, Rize haberleri, Artvin, Rize,  Trabzon, manşet haber, Giresun, gerçek haber, Ordu, Samsun, spor, siyaset, anlık haber, doğru haber, ilkeli haber, ajans haber, spot haber,
© Copyright 2025 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur