RTEÜ, Milli Teknoloji Atölyesi TÜBİTAK'tan 30 Milyon TL Yatırımla Onay Aldı...

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Yusuf Yılmaz : Üniversitemiz, disiplinler arası inovasyonun yeni merkezi olarak önemli bir adım daha atıyor! Geçtiğimiz yıl Geliştirme Vakfımızın desteğiyle başlatılan Üniversitemiz Milli Teknoloji Atölyesi, TÜBİTAK 4003-T Milli Teknoloji Atölyeleri çağrısı kapsamında 30 milyon TL’lik yatırım desteği almaya hak kazandı.
Bu haber 2025-06-08 23:10:44 eklenmiş ve 188 kez görüntülenmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Yusuf  Yılmaz : Üniversitemiz, disiplinler arası inovasyonun yeni merkezi olarak önemli bir adım daha atıyor! Geçtiğimiz yıl Geliştirme Vakfımızın desteğiyle başlatılan Üniversitemiz Milli Teknoloji Atölyesi, TÜBİTAK 4003-T Milli Teknoloji Atölyeleri çağrısı kapsamında 30 milyon TL’lik yatırım desteği almaya hak kazandı.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültemiz bünyesinde kurulacak olan bu atölye, özellikle eklemeli imalat (3D yazıcı teknolojileri) gibi ileri üretim tekniklerini hayata geçirecek çok disiplinli bir Ar-Ge ve uygulama merkezi olarak hizmet verecek. TEKNOFEST, TÜBİTAK ve sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol alması planlanan atölye, Rize genelinde anaokulundan liseye kadar bireysel çalışma yapan tüm katılımcılara teknoloji eğitimi sunacak.

Her hafta belirlenen günlerde öğrenci gruplarını ağırlayarak, uygulamalı 3D baskı atölyeleri ve temel tasarım eğitimleriyle erken yaşta teknolojiye ilgi duyan bireylerin gelişimine katkıda bulunacağız. Ayrıca özel gereksinimli bireyler için geliştirilen yardımcı cihazlar gibi uygulamalarla, sürdürülebilir teknoloji kullanımında da öncü bir rol üstleneceğiz. Bu projeyle, topluma katkı sunma hedefimizi daha da güçlendiriyoruz.

 

ETİKETLER : Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Yusuf Yılmaz : Üniversitemiz disiplinler arası inovasyonun yeni
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -

Güneysu53.com -  Güncel Haber, Rize haberleri, Artvin, Rize,  Trabzon, manşet haber, Giresun, gerçek haber, Ordu, Samsun, spor, siyaset, anlık haber, doğru haber, ilkeli haber, ajans haber, spot haber,
© Copyright 2026 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur