Serkan Kaba: "Müslüman Dünyanın Sessizliği Coğrafyamızı Kolay Lokma Haline Getiriyor"

Serkan Kaba: "Müslüman Dünyanın Sessizliği Coğrafyamızı Kolay Lokma Haline Getiriyor"
Bu haber 2025-06-22 18:43:34 eklenmiş ve 53 kez görüntülenmiştir.

Doğru Parti Rize İl Başkanı Serkan Kaba, Amerika’nın son İran saldırısına ve İslam dünyasının tepkisizliğine sert sözlerle dikkat çekti. Kaba, yaptığı açıklamada ABD’nin çıkarları doğrultusunda hareket ederek “demokrasi” adı altında yıllardır Ortadoğu'yu istikrarsızlaştırdığını vurgularken, Müslüman dünyanın bu saldırılar karşısındaki sessizliğine tepki gösterdi.

 Serkan Kaba, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Amerika yine bildiğini yapıyor. Füze gönderiyor, ‘önemli hedefler’ ortadan kaldırılıyor ve her zaman olduğu gibi bu saldırıların adı ‘demokrasi’ oluyor. O demokrasi ki sadece Amerika’nın çıkarına hizmet ettiği sürece kıymetli."

Kaba, İran’ın da masum bir ülke olmadığını, fakat saldırının çok daha geniş bir mesaj içerdiğini belirterek, "İran’a yapılan saldırı sadece İran’a yapılmış değildir. Bu, tüm Müslüman coğrafyaya verilen bir mesajdır: ‘Size istediğimizi yaparız ve siz sadece izlersiniz.’" dedi.

"Tepkiler Sadece Sözde Kaldı"

Müslüman ülkelerin verdiği tepkilerin yetersiz olduğuna dikkat çeken Kaba, "Birleşmiş Milletler’den birkaç ‘endişeliyiz’ açıklaması, İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan birkaç kınama, sosyal medyada birkaç dua… Hepsi bu. Ne bir strateji var ne de ortak bir hareket." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin dış politikasına da eleştiriler yönelten Kaba, "Bir gün ABD üssünde çay içiyoruz, ertesi gün İran’la dayanışma mesajı atıyoruz. NATO’dan çıkalım mı kalalım mı? İsrail’i ticarette mi muhatap alalım yoksa kınayalım mı? Tutarsızlık artık dış politikamızın temel taşı olmuş durumda." diye konuştu.

"Haklı da Olamıyoruz, Güçlü de"

Serkan Kaba, Müslüman dünyada ortak bir vicdan ve cesaret eksikliği olduğunu belirterek, "Birileri bu dünyada güçlü olmayı seçti. Amerika gibi. Ama biz Müslümanlar, ne güçlü olabiliyoruz ne de haklı kalabiliyoruz. Çünkü vicdanımızı, aklımızı ve cesaretimizi pazarlık konusu yaptık." dedi.

Kaba, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"ABD ile İran savaşını sadece izliyoruz. Bu coğrafyada yanan her ateş hepimizin geleceğini yakıyor. Yazık değil mi hep birlikte yandığımız bu gezegene? Vesselâm."

ETİKETLER : Serkan Kaba: "Müslüman Dünyanın Sessizliği Coğrafyamızı Kolay Lokma Haline Getiriyor"
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -

Güneysu53.com - Guneysu53 - Güncel Haber, Rize haberleri, Artvin, Rize,  Trabzon, manşet haber, Giresun, gerçek haber, Ordu, Samsun, spor, siyaset, anlık haber, doğru haber, ilkeli haber, ajans haber, spot haber,
© Copyright 2025 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur