AK Parti Rize İl Başkanı Katmer, Çay müstahsillerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, çay müstahsillerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Katmer, çay üreticilerinin emeğinin bölge ve ülke ekonomisi için taşıdığı öneme dikkat çekerek, şu mesajı verdi:
Bu haber 2025-07-21 21:25:00 eklenmiş ve 186 kez görüntülenmiştir.

“Kıymetli çay müstahsillerimiz, her hasat mevsiminde toprağa sevgiyle eğilen, emeğini çaya dönüştüren sizlersiniz. Gecenizi gündüzünüze katarak, yağmur demeden, yorgunluk bilmeden topladığınız her çay yaprağı; sadece bir ürün değil, bir yaşam, bir kültür ve alın terinin sembolüdür. Lütfen çayınızı taban fiyatın altında, sadece peşin para veriliyor diye ucuza satmayın. Bazı üreticilerimizin, çay işçilerinin ücretlerini ödeyebilmek için aceleyle çay sattığını biliyoruz. Ancak unutmayalım ki, emeğimizin kıymetini düşük fiyata feda etmemeliyiz. Devletimizin sağladığı destekler ve alım garantileri, bu gibi durumlarda üreticilerimizin yanında olmak için var. Gelin bu imkanlardan birlikte faydalanalım, emeğimizin hakkını koruyalım.”

 

Çay Üreticilerine Sağlanan Kredi Desteği Detayları

 İl Başkanı Yılmaz Katmer, çay müstahsillerinin üretim süreçlerini desteklemek amacıyla devlet tarafından sağlanan kredi desteğinin detaylarını paylaştı:

 Kredi Desteği Miktarı ve Şartları:Çay üreticilerine, işledikleri her dönüm için 12.500 TL kredi desteği sağlanmaktadır. Bu kredi, 300.000 TL’ye kadar sıfır faizli olarak sunulmakta olup, ödemesi 1 yıl sonra yapılacaktır. Bu destek, üreticilerin finansal yükünü hafifletmeyi ve üretim süreçlerini güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Başvurusu:Kredi desteğinden faydalanmak için üreticilerin, Tarım İl/İlçe Müdürlükleri’nden Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi alması gerekmektedir. ÇKS, tarımsal faaliyetleri resmi olarak kayıt altına alarak hem bu destekten faydalanmayı sağlar hem de diğer tarımsal teşviklere erişim imkanı sunar. ÇKS başvurusu için tapu zorunluluğu bulunmamaktadır. Üreticiler, varisi oldukları veya işledikleri arazileri, muhtardan alınacak bir taahhütname ile ÇKS’ye kaydettirebilir. Bu kolaylık, özellikle tapusu aile büyükleri adına olan üreticiler için büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Kredi Kullanımı ve Dağılımı:Sağlanan kredinin %30’u nakit olarak üreticilerin hesabına aktarılacak, %70’lik kısmı ise mazot ve gübre alımı için üreticilerin kartlarına para olarak yüklenecektir. Böylece, üretimde ihtiyaç duyulan temel girdiler için doğrudan finansman desteği sağlanacaktır.

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, “Sizlerin alın teri, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasının temel taşıdır. Çay üreticilerimizin her zaman yanındayız. Sağlanan bu desteklerden faydalanarak emeğinizin hakkını koruyalım, çay üretimimizi daha da güçlendirelim.” diyerek sözlerini tamamladı.

ETİKETLER : AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer çay müstahsillerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -

Güneysu53.com -  Güncel Haber, Rize haberleri, Artvin, Rize,  Trabzon, manşet haber, Giresun, gerçek haber, Ordu, Samsun, spor, siyaset, anlık haber, doğru haber, ilkeli haber, ajans haber, spot haber,
© Copyright 2026 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur