Turizm Merkezi Ayder Yayla Yolu Çözüm Bekliyor...

Türkiye`nin önemli turizm potansiyeline sahip Rize`nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylasındaki yol sorunu devam ediyor.
Bu haber 2017-09-09 17:39:20 eklenmiş ve 657 kez görüntülenmiştir.

Çamlıhemşin kara yolunun genişletilmesi için başlatılan girişimlerden herhangi bir sonuç alınamazken, Turizm merkezi Ayder Yaylası, eski dar kara yoluyla turizme hizmet veriyor.

Ardeşen ilçesi ile Ayder Turizm merkezi arasındaki yolun turizm yolu olarak kullanıldığını belirten Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, yolun altyapıya sahip olmadığından en küçük heyelanda bile yolun sürekli ulaşıma kapandığını söyledi.

Yolun ulaşım için yetersiz kaldığını ifade eden Başkan Haşimoğlu, "Turizmci tur operatörleri öncelikle yola bakıyorlar. Yolun dar olması nedeniyle Karadeniz`e gelen yerli ve yabancı turistler başka turizm merkezlerine yönlendiriyor. Daha önce Kara yolları bölge müdürüyle defalarca görüştük, ayrıca Turizm İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında da bu yolun genişletilmesi konusunda ısrarcı olduk. Fakat hala dar yol mağduriyeti sürüyor. Yolumuz dar olduğu için ilçemizdeki Turizm potansiyeli de olumsuz yönde etkileniyor." dedi.

Ulaştırma Bakanlığından talepte bulunduklarını kaydeden Haşimoğlu "2015 Yılında aldığımız meclis kararıyla Çamlıhemşin kara yolunun acil olarak bölünmüş yola dönüştürülmesi için ulaştırma bakanlığından proje talebinde bulunduk. Bu talebimiz üzerine Çamlıhemşin Kara yolu için yatırım kararı alındı. Alınan kararın yatırıma dönüştürülüp uzun araç kuyruklarının oluşmadığı bir Ayder yolu için acil olarak çalışma başlatılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

RİZEHABER

ETİKETLER : Çamlıhemşin Ayder Yaylası.
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YEREL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur