
Haber: Dilek ONAY CAN
Yolların bakımsızlığndan köylüler oldukça muzdarip.Web sitemize açıklama yapan köy sakinlerinden Adnan Yüksel: “Güzel köyüm ne hale gelmiş”diyerek şu ifadelere yer verdi;
“Güzel Köyümden bir kaç manzara…
Ne hale gelmiş yazık, kullanıldıkça yıpranmış, bazı noktalar göle dönmüş, bazı yerler sanki dere akıyor ve bazı cukurlar var ki kör noktada kalıyor ve araban oturuyor çukura. Son 10-15 yıldır terk edilmiş yollar, bakımsız ve sonuç işte resimler”
Konuşmaya geldimi mangalda kül bırakmayan muhtarların olduğu köy.
Bu yolların 10-15 yıldır tek beton yada asfalt görmemesinin sebebi siyasi mi, yoksa köy halkının içlerinden seçtikleri muhtarların beceriksizliği mi? Diyerek sözlerine devam eden Yüksel,
“Buyurun resimler geçtiğimiz günlerde meydana gelen afet sonrası değil Ağustos 2025 te çekilmiştir. Her yıl gelirim köye aracım ile ve dönüşte bakıma sokarım. Cünkü nu yollardan çarşıya inip çıktıkça.,her yerinden ses gelir.Bu sene yollar iyice kötü olduğundan hangi çukurdan kaçacağım derken bir tanesine düştüm ve alt korumalığı kırdı. Bir kaç vida atarak Rize’den İstanbul’a geldim ve servise götürdüm. Serviste ki arkadaşlar espri yapıyor “abi hangi yaylaları gezdin böyle…”
SONUÇ OLARAK NEDEN BU YOLLARA BİR ÇALIŞMA YAPILMIYOR,YAPTIRILMIYOR?
Köy sakini Adnan Yüksel sözlerinin sonunda yetkililere seslenerek: Bizim amacımız kimseyi şikayet etmek değil yetkilileri göreve çağırıyoruz”
yolların neden yapılmadığını sordu ve şu ifadelere yer verdi:
“Komşu köy yollarının asfalt,beton olurkenbu köyün bırak asfaltıstabilize yollarınıgreyder ile tasfiye edilmemesi bu şekilde kalmasının sebebi ne?
Kim bunun sorumluları,bu yollar kimin yetki alanında ,kimin sorumlulugunda?
Pazar Muhtarlar Deneği ?
Pazar Kaymakamliğı mı?
Rize İl Özel İdaresi mi?
Yoksa köyün ana yolunun bakımı köy halkına mı bırakılmış?