Fırtına Vadisi’nde bungalov yıkımı krizi: "Çocuklarımız ne yiyecek?"

Rize’nin doğa harikası Fırtına Vadisi’nde, ilgili kurumların denetimleri sonucunda izinsiz yapıldığı ve taşkın riski taşıdığı savunulan bungalov evler için yıkım kararı alındı. Yetkililer, ekolojik dengeyi korumak ve olası afet risklerini önlemek amacıyla yıkım işlemlerine başladı. Ancak bölgedeki vatandaşlar, yıkım kararlarının adil uygulanmadığını savunarak tepkilerini dile getirdi.
Bu haber 2025-10-31 00:10:06 eklenmiş ve 103 kez görüntülenmiştir.

Haber: Gençağa KARAFAZLI

Bungalovların imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verilirken, dere kenarında yer alıp selden etkilenen bazı bungalovların bu karardan muaf tutulduğunu belirten bölge halkı, söz konusu bungalovların sahiplerinin AK Parti’ye yakın kişiler ile mahalle muhtarı ve Çamlıhemşin Belediyesi çalışanları olduğunu iddia etti.

 Mücadelelerini yargıya taşıyan yurttaşlar, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu, ayrıca Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvurdu.

 Selden etkilenen bazı bungalovların alt kısımlarının direklerle desteklendiği ve çevresinin inşaat çalışmalarını gizlemek için branda ile kapatıldığı da dikkati çekti.

 

Ekiplerin yıkım çalışmalarının başlamasıyla bölgede gerginlik yaşandı. Bazı işletme sahipleri, "taşkın alanı" gerekçesiyle bungalovlarının yıkılmasına tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise yıkım ekipleri gelmeden bungalovlarını balyozla kendileri yıktı.

 

"Büyükbaşlara el pençe etmek için bizi yıktılar"

 Bir yurttaş, yıkım sırasında öfkesini şu sözlerle dile getirdi: "Gurbette çalıştık, buraya yatırdık. Devlete vergi verdim, hırsızlık yapmadım, uyuşturucu satmadım. Ustalık yaparak biriktirdim. Borç yaptım, harç yaptım; buraya, köyüme yatırım yaptım. Ben çalıştım ama devletimiz sağ olsun, müsaade etmedi. Büyükbaşlara peşkeş çekip, benim gibi emeğiyle, hakkıyla, alın teriyle çalışan bir insanın yaptığı yatırımı böyle heba ediyorlar. Bu iş yerinde 5-6 kişi ekmek yedi, çalıştı. Ama devletimiz sağ olsun, çok gördü. Büyükbaşlara el pençe etmek için bizi yıktılar; benim hayatımı bitirdiler.

 

"Fırtına’da, Vadisi'nde zulüm yaşıyoruz"

 Bir başka yurttaş ise bungalov duvarlarını balyozla kırdı ve şunları söyledi: "Fırtına’da, vadisinde zulüm yaşıyoruz. Niye zulüm yaşıyoruz, kardeşim? Al sana zulüm. Çocuklarımız aç kalacak. Olur mu böyle? Yazık, kardeşim. Yazık değil mi? Günah değil mi? Bu yıkılır mı? Aç kaldık, aç kaldık. Çocuklarımız ne yiyecek? Böyle hayat yürür mü? Fırtına’da herkesin ekmeğiyle oynuyorlar. Olur mu böyle bir şey? Yazıklar olsun. En az 5 bin tane daha yıkacaklar."

ETİKETLER : Fırtına Vadisi’nde bungalov yıkımı krizi: "Çocuklarımız ne yiyecek?"
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNDEM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -

Güneysu53.com -  Güncel Haber, Rize haberleri, Artvin, Rize,  Trabzon, manşet haber, Giresun, gerçek haber, Ordu, Samsun, spor, siyaset, anlık haber, doğru haber, ilkeli haber, ajans haber, spot haber,
© Copyright 2025 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur